Hisenda i Model Econòmic
Pla Resisir Plus

Hisenda llança la tercera convocatòria del Pla Resistir Plus i inclou que empreses amb pèrdues en 2019 per motius sobrevinguts accedisquen a les ajudes

30/11/2021
- Una altra de les grans novetats d'aquesta fase és que s'amplia la concessió als costos fixos incorreguts que hagen sigut, o no, determinants de pèrdues, i que s'amplia el termini subvencionable fins al 30 de setembre de 2021
- Les ajudes Resistir Plus tenen com a objectiu protegir el teixit productiu valencià i donar suport a les empreses i les i els autònoms més afectats pels estralls de la pandèmia de la COVID-19
- Una altra de les grans novetats d'aquesta fase és que s'amplia la concessió als costos fixos incorreguts que hagen sigut, o no, determinants de pèrdues, i que s'amplia el termini subvencionable fins al 30 de setembre de 2021
- Les ajudes Resistir Plus tenen com a objectiu protegir el teixit productiu valencià i donar suport a les empreses i les i els autònoms més afectats pels estralls de la pandèmia de la COVID-19



La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic llançarà des de dissabte que ve la tercera convocatòria de les ajudes directes del Pla Resistir Plus per a les empreses i les i els autònoms afectats per la pandèmia.

Entre les novetats d'aquesta tercera convocatòria es troba l'ampliació del període de cobertura del deute i dels costos fixos incorreguts quatre mesos fins al 30 de setembre de 2021, sempre que corresponga a contractes previs al 13 de març de 2021. També s'acceptaran com a subvencionables tots els costos fixos incorreguts, fins i tot quan no hagen sigut determinants de pèrdues comptables.

A més, tal com ha anunciat el titular d'Hisenda, Vicent Soler, en aquesta convocatòria es podran presentar també tots aquells empresaris, empresàries i professionals autònoms, inclosos els negocis de nova creació en 2019, que, "després d'haver declarat en 2019 un resultat net negatiu, puguen justificar el caràcter excepcional o sobrevingut de la seua situació de pèrdua", sempre que complisquen amb la resta de requisits.

D'aquesta manera, Soler ha explicat que "seran subvencionables les quantitats que es destinen a satisfer el deute amb els proveïdors, els creditors financers i no financers, així com per a compensar els costos fixos que s'hagen reportat entre l'1 de març de 2020 i el 30 de setembre de 2021".

El responsable d'Hisenda ha fet una crida a totes les empreses i les i els autònoms perquè puguen accedir a les ajudes d'un màxim de 200.000 euros del Pla Resistir Plus, "perquè puga arribar al teixit productiu valencià el total dels 647 milions d'euros que han correspost a la Generalitat Valenciana".

"El nostre teixit productiu necessita més que mai el suport financer de les administracions per a fer front a la recuperació, solucionar els seus problemes de solvència i garantir la seua liquiditat, i per això havíem sol·licitat al Govern tant la flexibilització dels criteris com l'ampliació del termini de concessió", ha assegurat el responsable d'Hisenda.

De fet, Soler ha insistit que és fonamental que a "totes les federacions empresarials, els gestors administratius i els assessors fiscals, i a tot aquell que tinga contacte amb una empresa amb problemes a causa de la COVID-19, se'ls trasllade l'existència d'aquestes ajudes". "Volem que acudisquen a aquesta tercera convocatòria, que segurament serà l'última i ens permetrà jugar a fons -a empreses i Administració- a favor de la solvència de tots ells", hi ha afegit.

En concret, el termini per a totes les empreses que vulguen presentar la seua sol·licitud s'iniciarà el dissabte 4 de desembre a les 09.00 h i conclourà el dilluns 13 de desembre a les 23.59 h. En aquesta ocasió no hi haurà procés de cita prèvia i els interessats i les interessades, les empreses que tributen per estimació directa o per estimació objectiva hauran d'omplir la sol·licitud en un únic tràmit. Per a fer-ho es requerirà certificat electrònic.

Pla Resistir Plus

Prop d'11.000 empreses ja s'han beneficiat de les ajudes directes d'aquest pla d'un màxim de 200.000 euros, l'objectiu del qual és protegir el teixit productiu valencià i garantir-ne la solvència i la liquiditat fins que es recupere l'activitat econòmica en els sectors més afectats per la COVID. La Generalitat va ampliar el mes de juliol passat aquestes ajudes a tots els sectors econòmics, amb independència de la seua activitat.