Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Ajudes Habitatge

Habitatge paga més de 2,6 milions d'euros a 1.390 famílies per a ajudes de lloguer a causa de la COVID-19

03/12/2021
- El pagament es refereix a dues resolucions de la Direcció General d'Emergència Residencial, la primera ja abonada íntegrament
- Es prioritzen les sol·licituds de dones en situació de família monoparental, víctimes de violència de gènere i les de més edat
- El pagament es refereix a dues resolucions de la Direcció General d'Emergència Residencial, la primera ja abonada íntegrament
- Es prioritzen les sol·licituds de dones en situació de família monoparental, víctimes de violència de gènere i les de més edat



La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, mitjançant la Direcció General d'Emergència Residencial, ha previst el pagament de 2.627.816,37 euros, corresponent a ajudes de lloguer per a les persones o unitats de convivència afectades per la crisi generada per la COVID-19.

Segons ha explicat la directora general d'Arquitectura, Pura Peris, "les ajudes beneficien un total de 1.390 famílies de la Comunitat Valenciana i possibiliten poder mantindre l'habitatge en règim de lloguer".

Fins ara, la Direcció General ha efectuat dues resolucions de concessió. Pel que fa a la primera resolució, les ajudes ascendeixen a 405.850,33 euros, la quantia de les quals ja s'ha abonat, i s'han beneficiat 226 unitats familiars. Per províncies, 180 corresponen a la província d'Alacant, 32 a Castelló i 14 a València.

Quant a la segona resolució, les ajudes concedides són de 2.221.966,04 euros i aniran destinades a 1.164 unitats familiars. D'aquestes unitats, 782 corresponen a la província d'Alacant, 88 a la de Castelló i 294 a la de València.

Les ajudes es pagaran a mesura que la documentació requerida per la Direcció General estiga completa. En la concessió d'aquestes ajudes s'ha prioritzat la data de la sol·licitud en què s'ha completat la documentació.

En el cas que s'esgote l'import global, si hi ha diverses persones beneficiàries amb el mateix grau de vulnerabilitat econòmica i amb la mateixa data de sol·licitud, es prioritzaran les sol·licituds presentades per dones en situació de família monoparental, víctimes de violència de gènere i les de més edat, per aquest ordre.

Les persones o unitats de convivència que sol·liciten les ajudes hauran d'aportar, en un termini de 7 mesos des que se'ls haja abonat l'ajuda, la documentació que acredite que han abonat a la part arrendadora la renda corresponent als mesos pels quals se'ls haja concedit l'ajuda. En seran justificants la transferència bancària realitzada, el rebut bancari domiciliat o l'ingrés en efectiu en el compte de la part arrendadora.