Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Generalitat adjudica 67 habitatges públics a famílies en situació de vulnerabilitat en el mes de novembre

07/12/2021
La Generalitat adjudica 67 habitatges públics a famílies en situació de vulnerabilitat en el mes de novembre
- S'han atés deu propostes d'emergència dels ajuntaments de Castelló de la Plana, Daimús, Gandia, Miramar, Alcoi, Almoradí i el Campello
- S'han atés deu propostes d'emergència dels ajuntaments de Castelló de la Plana, Daimús, Gandia, Miramar, Alcoi, Almoradí i el Campello


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, mitjançant l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat, durant el mes de novembre, 67 habitatges públics de la Generalitat a famílies en situació de vulnerabilitat.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha valorat el treball que està duent a terme el Consell per a ampliar el parc públic, "un fet que es demostra amb el cabal constant d'adquisicions d'habitatges que estem incorporant per a després oferir-los a les persones amb més necessitats".

Amb això, "aconseguim desenvolupar polítiques públiques que suposen conquistes socials" i que fan que el dret a l'habitatge siga un "dret de veritat i garantit" i no es quede en "paraules buides", ha declarat.

Dels 67 habitatges adjudicats al novembre, 45 han sigut a la província de València (28 a Paterna, 3 a Sagunt i València, 2 a Gandia, Alberic i Algemesí i 1 a Carcaixent, la Font d'en Carròs, Massamagrell, Miramar i Tavernes de la Valldigna), 16 a la província d'Alacant (7 a Alacant, 4 a Petrer, 2 a Elx i 1 a Alcoi, Almoradí i el Campello) i 6 a la de Castelló (4 a Castelló de la Plana i 1 a la Vall d'Uixó i Nules).

Del total dels habitatges assignats, 10 s'han destinat a atendre urgències proposades pels ajuntaments de Castelló de la Plana, Daimús, Gandia, Miramar, Alcoi, Almoradí i el Campello.

També hi ha hagut set casos, a la Vall d'Uixó, Massamagrell, València i Elx, de famílies que residien en un habitatge públic sense tindre'n el títol i que, després d'estudiar el seu cas, s'han pogut acollir a la regularització de la seua situació, ja que complien els requisits per a ser adjudicataris d'un habitatge públic.

Cal destacar que en aquest procés d'adjudicació juguen un paper fonamental els serveis socials municipals. Aquests, juntament amb la unitat d'adjudicació de l'EVha, analitzen la situació dels sol·licitants d'habitatge de cada municipi per a donar una resposta a les seues necessitats residencials.

Galeria d'imatges