Educació, Cultura i Esport
Educació

Marzà: "La millora i modernització dels centres educatius de Xixona és una prioritat per a nosaltres"

03/12/2021
Marzà: 'La millora i modernització dels centres educatius de Xixona és una prioritat per a nosaltres'
- El conseller d'Educació visita el nou pavelló del CEIP Sagrada Família, que allotja el gimnàs i el menjador
- La Conselleria inverteix 3,4 milions d'euros en obres de reforma de tres escoles i l'institut de Xixona que beneficien més de 900 alumnes
- El conseller d'Educació visita el nou pavelló del CEIP Sagrada Família, que allotja el gimnàs i el menjador
- La Conselleria inverteix 3,4 milions d'euros en obres de reforma de tres escoles i l'institut de Xixona que beneficien més de 900 alumnes



El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat el CEIP Sagrada Família de Xixona, que aquest curs disposa d'un pavelló que allotja el gimnàs i el menjador, amb una inversió d'1,1 milions d'euros per part de la Conselleria d'Educació.

Marzà ha recorregut les noves instal·lacions amb la comunitat educativa de l'escola, el director general d'Infraestructures Educatives de la Conselleria, Víctor Garcia, el director territorial de la Conselleria a les comarques d'Alacant, David Vento, i l'alcaldessa de Xixona, Isabel López.

El conseller ha destacat que "la millora i modernització dels centres educatius de Xixona és una prioritat per a nosaltres, per això estem garantint una inversió de 3,4 milions d'euros per part de la Conselleria en la reforma i ampliació de quatre centres educatius del poble. Els més de 900 alumnes de l'institut i les tres escoles necessiten unes instal·lacions òptimes i per això treballem per a fer-ho efectiu. A més, aquestes actuacions també tenen un impacte directe en l'economia de Xixona, ja que generen uns 85 llocs de treball en el sector de la construcció".

Nous espais per a l'FP vinculada al sector torroner

Una de les millores ja realitzades és la que va permetre que des del curs passat l'IES de Xixona compte amb un obrador propi pels estudis d'FP de personal tècnic de Forn, Rebosteria i Confiteria que imparteix.

Segons el conseller Vicent Marzà: "Amb una inversió de la Conselleria de més de 73.000 euros, es van fer les reformes necessàries perquè el centre compte amb totes les instal·lacions que precisa aquest títol de Formació Professional demandat pel sector de la indústria torronera. Per això vam creure prioritari fer aquesta reforma que ens permet millorar la qualitat educativa i ampliar en un futur les titulacions d'FP de la família d'Indústries alimentàries en una població referent del torró, per a connectar encara més el sector amb les necessitats de personal tècnic que formem en els nostres centres".

Una altra actuació és la millora i modernització del CEIP Eloy Coloma, que compta amb una inversió superior als 829.000 euros per part de la Conselleria. Els treballs s'estan executant per fases i el volum més gran es du a terme en períodes vacacionals per a no afectar l'activitat lectiva de l'alumnat.

Les obres de reforma del CEIP Eloy Coloma inclouen la reparació de la coberta, la renovació de fusteries exteriors i la reparació i pintura de les façanes de l'aulari de Primària i les seues instal·lacions annexes. També es preveu la substitució de l'edifici de calderes, així com la retirada de la seua coberta de fibrociment. A més, es repararà la coberta de l'aulari d'Infantil. Amb totes aquestes actuacions s'eliminaran els problemes de filtració d'aigua, a més de millorar l'accessibilitat i l'eficiència energètica. El projecte també abasta l'adequació i renovació de l'equipament en la zona de jocs infantils, a més de la reforma de les escales exteriors d'accés al centre.

El quart centre que es millorarà, amb una inversió de la Conselleria de vora 1,4 milions d'euros, és el CEIP Cristòfol Colom. L'Ajuntament de Xixona està preparant a hores d'ara la tramitació de la licitació de les obres de reforma d'aquesta escola després que el Ple municipal aprovara a la fi d'octubre el projecte bàsic de la rehabilitació.

Aquesta intervenció permetrà millorar l'accessibilitat dels diferents edificis de l'escola, alhora que se substituiran totes les finestres i persianes, així com la instal·lació elèctrica per tal de millorar l'eficiència energètica. De la mateixa manera, es canviarà el parquet del gimnàs i s'instal·larà un nou equipament de jocs al pati d'Infantil, a més de crear zones d'ombra i renovar les pistes esportives, entre altres treballs.

Galeria d'imatges