President
Homenaje

Ximo Puig planteja un ple de les Corts a Alacant per a commemorar el 40é aniversari de l'Estatut "perquè les institucions són de tots i han d'estar presents en tot el territori"

03/12/2021
Ximo Puig planteja un ple de les Corts a Alacant per a commemorar el 40é aniversari de l'Estatut 'perquè les institucions són de tots i han ...
- El president ha assistit a la inauguració de l'exposició 'Huellas de un tiempo. D'un temps i un país', del fotògraf Perfecto Arjones, amb motiu de la celebració del Dia de la Constitució a Alacant
- Recorda que Arjones va ser testimoni d'algunes de les fites més importants succeïdes a Alacant i exalça la contribució del fotoperiodisme a la conservació de la "memòria de la nostra terra"
- El president ha assistit a la inauguració de l'exposició 'Huellas de un tiempo. D'un temps i un país', del fotògraf Perfecto Arjones, amb motiu de la celebració del Dia de la Constitució a Alacant
· Recorda que Arjones va ser testimoni d'algunes de les fites més importants succeïdes a Alacant i exalça la contribució del fotoperiodisme a la conservació de la "memòria de la nostra terra"

Alacant
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que proposarà al president de les Corts la celebració d'un ple de les Corts a Alacant, amb motiu de la commemoració en 2022 del 40é aniversari de l'Estatut d'Autonomia i la Llei d'ús del valencià, "perquè les institucions, que són de tots, han d'estar presents en tot el territori".

Puig ha fet aquestes declaracions en l'acte d'inauguració de l'exposició 'Huellas de un tiempo. D'un temps i un país', del fotògraf Perfecto Arjones, que presenta més d'un centenar d'imatges i s'exposa fins al 13 de febrer en la Fundació Mediterráneo d'Alacant.

La Generalitat Valenciana, la Universitat d'Alacant, la Fundació Mediterráneo i el diari 'Información' han promogut aquesta mostra amb motiu de la celebració del Dia de la Constitució a Alacant, i com a homenatge a Arjones, un símbol de fotoperiodisme alacantí, mort el passat 30 de març i que va treballar durant dues dècades en el diari 'Información'.

Després de fer un recorregut per l'exposició, el president ha ressaltat que la història contemporània de la Comunitat Valenciana "exigeix mirar a través del visor de Perfecto", que va estar present en molts dels moments més importants de les dècades decisives d'Alacant.

"Arjones va estar allí", ha reiterat el president en recordar que va ser testimoni d'un dels plens de les Corts més importants celebrat a Alacant, que "va tornar la dignitat institucional a la nostra llengua després de 300 anys amagada en l'àmbit privat". Per això, el cap de l'executiu ha considerat que "les Corts haurien de tornar a Alacant en 2022" i així ho ha anunciat.

En la seua intervenció, Puig ha insistit en el llegat d'Arjones, a qui ha considerat "el cronista gràfic de la recuperació de l'autogovern" i ha assenyalat que forma part de "la memòria democràtica dels valencians". Així, ha rememorat esdeveniments en què va estar present com el primer 9 d'Octubre celebrat a Alacant o l'elecció del primer ajuntament democràtic.

El president ha manifestat que fer periodisme i fotoperiodisme "no era fàcil en aquells anys" i ha tingut paraules de reconeixement a la premsa, que "va ser essencial en la recuperació de les llibertats i en la conservació de la memòria de la nostra terra".
?
A més, ha agraït a la Fundació Mediterráneo, a la Universitat d'Alacant, al diari 'Información' i a la família de Perfecto Arjones la seua contribució per a fer possible aquesta exposició. "Des de hui, el llegat del vostre pare és també la memòria d'Alacant", ha destacat.

La mostra està comissariada per Rafa Arjones, fill de Perfecto i cap de fotografia d''Información', junt amb el periodista José María Perea i el professor Francisco Moreno.

Consta de diversos espais, un dels quals està dedicat a la figura d'Arjones i als seus inicis en el periòdic, mentre que d'altres mostren imatges de la transformació política dels anys setanta i fites importants que han marcat la història d'Alacant.

Està previst, a més, iniciar la itinerància de l'exposició per tota la província d'Alacant per a fer arribar a la ciutadania el llegat d'un reporter que ha marcat la història del periodisme gràfic alacantí.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

El president ha assistit a la inauguració de l'exposició 'Huellas de un tiempo. D'un temps i un país', del fotògraf Perfecto Arjones, amb motiu de la celebració del Dia de la Constitució a Alacant

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig