Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Vicepresidència Segona destina 6,4 milions d'euros a la rehabilitació de 153 habitatges públics en 41 municipis de la Comunitat Valenciana

30/12/2021
- Per mitjà del pla 'Recuperem Llars' la Generalitat subvenciona la rehabilitació d'habitatges i edificis d'entitats locals per a destinar-los a lloguer social
Per mitjà del pla 'Recuperem Llars' la Generalitat subvenciona la rehabilitació d'habitatges i edificis d'entitats locals per a destinar-los a lloguer social
- La convocatòria actual s'ha incrementat en 5 milions d'euros



La Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica subvencionarà la rehabilitació de 153 habitatges ubicats en 41 municipis de la Comunitat Valenciana, per un import de 6.400.000 euros.

Es tracta d'actuacions previstes en el pla 'Recuperem Llars', que el promou la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica a fi de rehabilitar habitatges o edificis d'entitats locals per a destinar-los a habitatges de lloguer amb fins socials.

La secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, ha destacat "la importància d'aquesta línia, que s'ha incrementat en 5 milions d'euros respecte a la inicial, la qual estava prevista amb 1,4 milions, fet que ha permés aconseguir més de 150 actuacions subvencionables".

Soto ha explicat la singularitat del pla 'Recuperem Llars', que permet "que habitatges municipals en desús es puguen adequar a les condicions d'habitabilitat necessàries per al seu ús. A més, això permet als municipis recuperar l'oferta d'habitatges amb fins socials, prioritàriament en municipis amenaçats de despoblament".

Pel que fa al que ha explicat Laura Soto, el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, ha afegit que "recuperar habitatges també pot satisfer, simultàniament, la necessitat de conservació d'aquests nuclis poblacionals empobrits i atraure nova població".

Es beneficien 21 municipis de Castelló, 14 de València i 6 d'Alacant

En la convocatòria de 2021 s'han tramitat 82 sol·licituds; se n'han desestimat 10, dels 72 expedients resolts. Per províncies: 32 corresponen a Castelló, per un import de 3.340.000 euros i que beneficiaran 78 habitatges. A la província de València es destinaran 31 ajudes per un valor de 2.260.000 euros, que repercutiran en 52 habitatges. Mentre que en la província d'Alacant són 9 els expedients resolts, per un valor de 800.000 euros, que aniran destinats a 23 habitatges.

Per a la baremació de les sol·licituds s'han aplicat sis criteris i s'han prioritzat les sol·licituds que venen de municipis amb un nombre més baix d'habitants i en risc de despoblació, i també les procedents d'actuacions de rehabilitació d'edificis o habitatges situats en àrees degradades o vulnerables.

Les actuacions que se subvencionaran estan dirigides a l'adequació de l'habitatge o immoble; obres de rehabilitació, ampliació o adequació destinades a aconseguir les condicions d'habitabilitat pertinents; qualsevol intervenció destinada a millorar elements comuns, en cas de tractar-se d'una rehabilitació d'un edifici complet; i l'adquisició de l'immoble prèviament a la rehabilitació d'aquest.

Els habitatges o els edificis que s'han acollit al pla haurien de tindre una antiguitat superior a 30 anys, i les obres no podran estar iniciades abans de la sol·licitud de les ajudes. El termini per a executar les obres de rehabilitació no podrà excedir els 18 mesos, i en cas que el termini fora més llarg, s'haurà de justificar.

El cost de les actuacions subvencionables se situa en un màxim de 50.000 euros per habitatge. Així mateix, es correspondrà amb el valor de compra de l'immoble, sense sobrepassar 200 euros/metre quadrat de superfície construïda d'habitatge, fins a un màxim de 20.000 euros per habitatge resultant de la rehabilitació.