Sanitat Universal i Salut Pública
Campanya vacunació infantil

Set de cada deu escolars d'11 a 9 anys ja han rebut la vacuna contra la COVID-19

27/12/2021
- 104.897 alumnes de la Comunitat Valenciana han sigut vacunats amb la primera dosi pediàtrica de Pfizer
- S'ha immunitzat l'alumnat d'educació especial, de centres rurals i de 4t, 5é i 6é de Primària (entre els 9 i els 11 anys)
- Sanitat reprendrà a partir del 10 de gener el procés d'immunització contra la COVID-19 en la població infantil
- 104.897 alumnes de la Comunitat Valenciana han sigut vacunats amb la primera dosi pediàtrica de Pfizer
- S'ha immunitzat l'alumnat d'educació especial, de centres rurals i de 4t, 5é i 6é de Primària (entre els 9 i els 11 anys)
- Sanitat reprendrà a partir del 10 de gener el procés d'immunització contra la COVID-19 en la població infantil



La primera fase de la campanya de vacunació infantil que ha coordinat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública juntament amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports, del 15 al 22 de desembre, ha permés que set de cada deu escolars d'aquesta etapa inicial d'immunització ja hagen rebut la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19.

S'ha immunitzat els xiquets dels centres d'educació especial, de centres rurals i de 4t, 5é i 6é de Primària, els progenitors o els tutors dels quals van autoritzar la immunització, i aquells que estaven en disposició de rebre la vacuna i no estaven confinats ni la vacuna estava contraindicada per motius sanitaris.

En concret, han sigut 104.897 alumnes de centres educatius de la Comunitat Valenciana, així com de centres d'educació especial, els que ja han iniciat el procés d'immunització amb la dosi pediàtrica de Pfizer.

Per províncies, a Castelló s'han administrat 12.605 dosis de la vacuna pediàtrica contra el coronavirus, 37.176 a la província d'Alacant i 55.116 dosis a la província de València.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha mostrat el seu agraïment tant a les famílies com a la comunitat educativa, ja que, segons ha indicat, "el procés de vacunació infantil contra el coronavirus s'ha desenvolupat en aquesta primera fase amb total normalitat i els equips de vacunació han pogut dur a terme el seu treball de manera àgil i eficaç, gràcies a la seua professionalitat i a la col·laboració dels centres escolars".

Quasi el 70 % del grup d'edat susceptible de rebre la vacuna en aquesta primera fase (150.000) ja ha sigut inoculat amb la primera dosi.

La població no vacunada pel fet que el dia en què es va immunitzar en el seu centre escolar no va poder acudir (per estar confinada o qualsevol altre motiu) es vacunarà a partir del 10 de gener quan es reprenga la campanya en els xiquets de 1r, 2n i 3r de Primària. També en aquest període es podran vacunar els menors de 9 a 11 anys que ja tenen autorització dels progenitors o tutors.

La Conselleria de Sanitat ja està programant les citacions perquè a partir del 10 de gener es vacunen els menors de 5 a 8 anys, així com la resta de població infantil pendent de rebre la primera dosi.

Pel que fa a la primera etapa de vacunació, la consellera de Sanitat ha assenyalat que "els pares i mares han demostrat una gran responsabilitat, ja que han confiat en els criteris científics a l'hora de vacunar els seus fills i filles. A més, la dosi de la vacuna pediàtrica està adaptada a la població infantil i durant tot el procés no s'han produït incidències significatives".

Per això, ha animat "totes les famílies que vacunen els seus fills i filles, ja que la vacuna és eficaç i entre tots podrem posar fi a aquesta pandèmia".