Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Generalitat ha adjudicat un total de 584 habitatges públics a la Comunitat Valenciana en 2021

12/01/2022
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge afirma que accedir a un habitatge digne és "un dret humà bàsic"
- La Conselleria d'Habitatge assigna 44 pisos a víctimes de violència de gènere i 110 a persones amb diversitat funcional
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge afirma que accedir a un habitatge digne és "un dret humà bàsic"
- La Conselleria d'Habitatge assigna 44 pisos a víctimes de violència de gènere i 110 a persones amb diversitat funcional



La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, mitjançant l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat, al llarg de 2021, un total de 584 habitatges públics de la Generalitat gestionats en diferents municipis de la Comunitat.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha destacat l'esforç del Consell per "ampliar i millorar les polítiques d'habitatge", perquè considera que l'accés a un habitatge digne "és un dret humà bàsic i invertir en habitatge públic té un alt retorn socialment, ja que augmenta la protecció dels grups vulnerables".

Cal tindre en compte que moltes de les persones amb necessitats residencials viuen situacions de vulnerabilitat social i, per això, "tenim l'obligació, com a servei públic, de donar resposta a aquestes famílies amb els habitatges de la Generalitat".

Conscient de la demanda d'habitatge públic, Illueca ha assegurat que la Vicepresidència Segona ha posat en marxa diferents mecanismes amb l'objectiu d'ampliar el parc públic. En aquest sentit, el dret del tanteig i retracte, així com la compra directa d'habitatges, s'han convertit en eines fonamentals per a aconseguir aquest fi.

Del total d'habitatges adjudicats en 2021, 345 corresponen a la província de València, 175 a la d'Alacant i 64 a la de Castelló. Respecte als municipis amb més assignacions, hi destaquen Paterna amb 60 habitatges, Algemesí amb 57, Alacant amb 46, Elx amb 28 o Castelló amb 37.

Cal destacar que, del conjunt d'habitatges cedits, 44 han sigut per a víctimes de violència de gènere, 23 per a famílies que havien perdut la seua casa per una execució hipotecària i 110 eren persones amb diversitat funcional.

Col·laboració dels ajuntaments

Abans d'adjudicar els habitatges, la Conselleria realitza un treball d'inspecció i de reparació perquè els immobles tinguen les condicions dignes d'habitabilitat. Mentrestant, s'inicia el procés d'adjudicació perquè, una vegada acabe la intervenció, la família assignada puga accedir al pis amb la màxima celeritat possible.

En aquest procés d'adjudicació, és fonamental el treball dels serveis socials dels ajuntaments. Illueca ha agraït la tasca que exerceixen i ha assegurat que aquesta col·laboració "ha donat uns fruits molt positius" que han permés "donar una resposta molt millor als ciutadans i ens ajuda a actuar amb més eficàcia davant de casos d'emergència residencial".