Sanitat Universal i Salut Pública

Sanitat licita les obres de millora i eficiència energètica de la climatització del Centre de Salut de Villena I

14/01/2022
Sanitat licita les obres de millora i eficiència energètica de la climatització del Centre de Salut de Villena I
- L'import total de les obres i de la direcció ascendeix a més de 880.000 euros i el termini d'execució de l'obra és d'11 mesos
- L'import total de les obres i de la direcció ascendeix a més de 880.000 euros i el termini d'execució de l'obra és d'11 mesos


La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en la Plataforma de Contractació la licitació de les obres d'execució per a adequar la instal·lació de climatització i il·luminació interior per a la millora de l'eficiència energètica al Centre de Salut Villena I.

D'altra banda, es publica també la licitació del servei d'enginyeria per equip facultatiu per a la direcció d'aquesta actuació. L'import total de les obres i de la direcció ascendeix a un total de 880.030,03 amb IVA. El termini d'execució és d'11 mesos, i l'inici de les obres està previst per a enguany.

Les obres pretenen donar solució a la millora de l'eficiència energètica, introduint millores proposades per l'auditoria energètica efectuada el mes de juny de 2020, concretament la instal·lació de climatització i il·luminació interior del centre.

L'actuació prevista pretén fonamentalment reduir la factura energètica del Departament de Salut d'Elda i, per tant, les emissions a l'atmosfera de gasos d'efecte d'hivernacle. Per aquest motiu, es podrà cofinançar amb fons europeus Feder, en el marc del Programa operatiu Feder Comunitat Valenciana 2014-2020, i se sotmetrà al Tractat de la Unió Europea. En particular, l'actuació descrita pot integrar-se dins de l'Eix prioritari 4: Afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors d'aquest programa operatiu.

L'obra, que millorarà substancialment l'eficiència energètica de la instal·lació de climatització del Centre de Salut Villena I, està d'acord amb el Pla d'estalvi i eficiència energètica, foment de les energies renovables i l'autoconsum en els edificis, les infraestructures i els equipaments del sector públic de la Generalitat. Al mateix temps, els usuaris del centre sanitari veuran millorat el seu confort tèrmic.

Remodelació integral de la climatització

El Centre de Salut de Villena I és un edifici cúbic amb dues ales en angle, format per una planta de baix rasant, quatre sobre el nivell del carrer i una planta coberta transitable amb un cassetó d'instal·lacions.

En la planta del soterrani hi ha les cambres tècniques d'instal·lacions i magatzems. També hi ha la sala d'estar del personal i els vestuaris. En les plantes baixa, primera, segona i tercera hi ha la superfície sanitària del centre, amb consultes, sales d'espera, biblioteca i despatxos, entre d'altres.

L'actuació comprén una remodelació integral de la instal·lació de climatització actual, i l'adaptació de la resta d'instal·lacions: il·luminació i electricitat. També s'incorpora a l'edifici un sistema de gestió tècnica centralitzat. Així mateix, per a l'execució de les noves instal·lacions es durà a terme una remodelació dels sostres.

Galeria d'imatges