Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Generalitat signa una permuta amb l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig i adquireix set solars per a construir habitatge protegit

18/01/2022
- L'entitat estima que es podran construir al voltant de 180 habitatges en aquests solars
- Es construiran en diverses fases i en prioritzaran l'execució a partir de la ubicació de la parcel·la
- L'entitat estima que es podran construir al voltant de 180 habitatges en aquests solars
- Es construiran en diverses fases i en prioritzaran l'execució a partir de la ubicació de la parcel·la



La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha signat una permuta amb l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig mitjançant la qual l'entitat adquireix set solars en el municipi alacantí, que destinarà a la construcció d'habitatges protegits.

El director general d'EVha, César Jiménez, ha mostrat la seua satisfacció per aquest acord, ja que "ens permetrà disposar de terreny perquè es puga edificar habitatge protegit tan necessari en aquest municipi i ens ajudarà a donar resposta a les necessitats residencials que s'hi puguen donar". S'estima que, entre les set parcel·les, es podran construir vora 180 habitatges.

La permuta té l'origen en una altra anterior que es va formalitzar sobre les parcel·les residencials F8 i F9 incloses en la UA-2 de Sant Vicent del Raspeig, que eren propietat de l'antic Institut Valencià de l'Habitatge (IVVSA), hui EVha. Davant de la necessitat d'incrementar les dotacions públiques, en 2003 l'Ajuntament va modificar el pla general i va qualificar les dues parcel·les d'IVVSA en dotacionals d'ús educatiu cultural, i va acordar que l'adquisició es faria efectiva mitjançant la compra, la permuta o l'expropiació.

El mes de març de 2005 es va subscriure un conveni entre l'IVVSA i l'Ajuntament per a l'adquisició de les parcel·les F8 i F9 i es va formalitzar en escriptura de permuta el juliol d'aquest mateix any. En aquesta escriptura es va acordar que el consistori lliuraria a l'IVVSA com a permuta les parcel·les T i D, els solars 9 i 17, inclosos en el patrimoni municipal de sòl, i una reserva d'aprofitament urbanístic en el PAI l'Altet.

La reserva d'aprofitament urbanístic en el PAI l'Altet s'havia de complir en el termini màxim de deu anys. Passat aquest temps, l'Ajuntament va sol·licitar diverses ampliacions de terminis, fins que el mes de juliol de 2020 va proposar a l'EVha substituir la reserva d'aprofitament per set solars d'ús residencial del patrimoni municipal de sòl que resultaren equivalents.

Les parcel·les propietat de l'Ajuntament objecte de permuta estan situades al carrer Pizarro, 33; carrer l'Horta, 150; carrer l'Horta, 9; carrer Sant Francesc, 9; carrer Dénia, 9; carrer Bautista Aznar, 8, i carrer Méndez Núñez, 13.

Les parcel·les que ha adquirit l'EVha en virtut de la permuta s'han de destinar obligatòriament a la construcció d'habitatges protegits. Així mateix, s'ha acordat ordenar les parcel·les per prioritat en la seua execució a partir de la ubicació en el municipi.

Per tant, en primer lloc, l'EVha té previst executar en la parcel·la del carrer Pizarro 33, en els pròxims quatre anys, una promoció d'aproximadament 39 habitatges protegides en règim de lloguer i/o venda.

Per a les parcel·les del carrer l'Horta 150 i 9 es preveu convocar enguany un concurs de cessió de dret de superfície per tal que, a través de la iniciativa privada, es promoguen les parcel·les destinades a habitatge protegit en règim de lloguer. Es calcula que entre parcel·les es podran posar en el mercat prop de 56 habitatges.

Les parcel·les dels carrers Sant Francesc 13 i Dénia 9 es posaran en el mercat una vegada que les anteriors es troben en execució d'obres. Aquestes dues parcel·les sumarien 57 habitatges, aproximadament.

Pel que fa a les parcel·les del carrer Bautista Aznar 8 i Méndez Núñez 13, es reservaran perquè s'hi promoguen 27 habitatges a través de cooperatives, amb destinació a habitatges protegits.