Sanitat Universal i Salut Pública
COVID-19

Més de 215.000 escolars ja han rebut la vacuna contra la COVID-19

24/01/2022
- Per províncies, es registren 26.050 casos nous a Castelló, 76.314 a Alacant i 113.277 a València
- Des que es va reprendre la immunització després de Nadal, s'han administrat 107.896 dosis pediàtriques
- Per províncies, es registren 26.050 casos nous a Castelló, 76.314 a Alacant i 113.277 a València
- Des que es va reprendre la immunització després de Nadal, s'han administrat 107.896 dosis pediàtriques



Un total de 215.641 xiquets i xiquetes d'entre 5 i 11 anys ja han rebut la primera dosi de la vacuna pediàtrica contra la COVID-19 en els centres escolars de la Comunitat Valenciana. Per províncies, s'han administrat 26.050 dosis de la vacuna pediàtrica en escoles de la província de Castelló, 76.314 en col·legis d'Alacant i 113.277 en centres educatius de València.

Des que es va reprendre la vacunació pediàtrica amb l'inici del curs escolar després de les vacances de Nadal, s'han administrat 107.896 dosis. La gran majoria d'aquestes (92.834) s'han destinat a menors d'entre 8 i 5 anys, la franja d'edat en la qual està centrada la immunització en aquests moments i a la qual es continuarà vacunant durant aquesta setmana.

Altres 15.062 dosis s'han administrat a menors d'entre 11 i 9 anys que no van rebre la vacuna durant la primera fase d'immunització, que va tindre lloc la setmana anterior a les vacances nadalenques, i han sigut rescatats en aquesta nova etapa de vacunació.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que la campanya de vacunació pediàtrica que coordina Sanitat, juntament amb la Conselleria d'Educació, "continua avançant a molt bon ritme a la Comunitat Valenciana".

"Aquesta setmana acabarem d'administrar la primera dosi en els col·legis als xiquets i les xiquetes d'entre 5 i 8 anys mentre també rescatem als de 9 a 11 anys que, per qualsevol motiu, no es van poder vacunar abans", ha apuntat Barceló.

La segona dosi del grup d'edat de 9 a 11 anys es reprendrà el 7 de febrer, i el mes de març finalitzarà la vacunació escolar amb l'administració de la segona dosi dels més xicotets (la segona dosi pediàtrica de Pfizer s'administra huit setmanes després d'haver rebut la primera).

"Com fem des de fa mesos amb les persones adultes, quan concloga la vacunació pediàtrica que s'està desenvolupant ara en els centres escolars, es brindaran noves oportunitats de vacunació als menors contagiats, en aïllament o que no han pogut rebre la vacuna per qualsevol altre motiu en el seu col·legi", comenta la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

D'aquesta manera, al final de la campanya de vacunació pediàtrica en centres escolars, Sanitat habilitarà en cada departament de salut accions específiques de rescat perquè l'alumnat que no s'ha pogut vacunar en el seu col·legi per estar contagiat o confinat, o per qualsevol altra causa, puga rebre la dosi que li corresponga.

La ubicació i l'horari d'atenció dels punts on podran acudir els menors pendents de vacunar es definiran en funció dels xiquets que queden per immunitzar i de les singularitats de cada departament de salut.

Dosis addicionals i jornades de vacunació sense cita

La Conselleria de Sanitat continua la campanya d'administració de dosi de record i de reforç en els grups d'edat autoritzats per l'Estratègia nacional de vacunació, mitjançant la qual se cita les persones susceptibles de rebre la dosi addicional de la vacuna via SMS o telefonada.

L'administració d'aquestes dosis s'impulsarà en els pròxims dies amb la reobertura i la concentració de la immunització en punts de vacunació massiva en els principals nuclis urbans, com és el cas de la ciutat de València (en el Museu Príncipe Felipe de la Ciutat de les Arts i les Ciències) o d'Alacant (a l'hospital de campanya, al costat de l'Hospital General).

A més, per a facilitar la vacunació a les persones pendents de rebre la primera o la segona dosi, aquesta setmana que ve Sanitat torna a organitzar jornades sense cita. El pavelló esportiu del Toscar, a Elx, s'habilitarà de nou com a punt de vacunació des del dilluns 24 fins al divendres 28, de 9 hores a 20 hores.

També es continuarà vacunant al Centre Municipal de Convivència de Benetússer, entre el dilluns 24 i el dimecres 26, de 15.30 hores a 20 hores. A aquest punt podran acudir les persones a partir de 12 anys que encara no han rebut la primera o la segona dosi, i també les persones que tenen pendent la dosi addicional o de record, les segones de Janssen i les persones vacunades amb AstraZeneca.

A Castelló de la Plana, el divendres 28, de 16 hores a 21 hores, s'administraran primeres i segones dosis a la Pèrgola.

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera de Sanitat, Ana Barceló