Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Premis Isabel Ferrer

L'activista Carmen Soto, la il·lustradora Viví Escrivá i l'Associació Dones de la Mar, guanyadores dels Premis Isabel Ferrer 2022

26/02/2022
- Els Premis Isabel Ferrer de la Generalitat s'atorguen a 3 persones o entitats que hagen destacat en la lluita per la igualtat efectiva entre dones i homes
- Els guardons es lliuraran el pròxim 1 de març en un acte que se celebrarà a Potries
- Els Premis Isabel Ferrer de la Generalitat s'atorguen a 3 persones o entitats que hagen destacat en la lluita per la igualtat efectiva entre dones i homes
- Els guardons es lliuraran el pròxim 1 de març en un acte que se celebrarà a Potries



L'activista social Carmen Soto, la il·lustradora Viví Escrivá i l'Associació Dones de la Mar (Adomar) han sigut les guanyadores dels Premis Isabel Ferrer 2022, que el Consell concedeix a tres persones o entitats que hagen destacat en la lluita per la igualtat efectiva entre dones i homes.

La finalitat d'aquest guardó és reconéixer i premiar públicament aquelles persones i entitats que, des d'un àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural, han destacat per trencar els prejudicis socials i culturals que impedeixen a les dones ser iguals als homes o per la seua tasca en favor de la igualtat. L'acte institucional de lliurament dels premis se celebrarà enguany a Potries, dimarts que ve 1 de març.

El jurat dels Premis Isabel Ferrer 2022 ha decidit premiar Carmen Soto per "la seua trajectòria i compromís" treballant en Amnistia Internacional des que es va crear en 1978, i per ser "una pionera en la defensa dels drets de les dones".

Carmen Soto és actualment la coordinadora de l'àrea de treball per a dones en Amnistia Internacional de la Comunitat Valenciana i membre de l'equip autonòmic de relacions institucionals.

Quant a Viví Escrivá, el jurat ha destacat la seua trajectòria "impressionant en l'àmbit de la il·lustració" i el seu gran treball "en el foment de la lectura entre les persones joves".

Premi Nacional d'Il·lustració 2021, Viví Escrivá ha dedicat tota la seua vida a la il·lustració, especialment la infantil, amb un estil molt personal. Forma part indiscutible de la generació que en els anys 70 va marcar el rumb de l'àlbum il·lustrat a Espanya, en un moment en què començava a despertar el sector editorial i molt especialment el del llibre per a xiquetes i xiquets.

Finalment, s'ha premiat Adomar per la lluita i l'esforç que fa per donar "visibilitat a les dones pescadores en un sector molt difícil i masculinitzat, en què treballen pescant des dels seus vaixells".

L'associació es va fundar el gener de 2018 per nou dones relacionades d'una manera o una altra amb l'àmbit pesquer, amb l'objectiu que el seu treball fora reconegut i conegut per tota la societat.

Premis Isabel Ferrer

Els guardons reben el nom d'Isabel Ferrer en honor a aquesta dona castellonenca que va contribuir en el segle XVIII a la promoció educativa de les xiquetes amb la creació de la Casa de l'Ensenyança de Castelló, la primera escola d'ensenyament gratuït per a xiquetes de famílies sense recursos econòmics.

El jurat d'aquesta edició ha estat compost per la periodista experta en temes d'igualtat Lucía Márquez Martínez; l'entrenadora de futbol Patricia Campos Doménech, i la presidenta de l'Associació de Dones Gitanes Romi de València, Dolores Santiago Lizama.