Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El Consell aprova les mesures per a limitar la pol·linització creuada entre plantacions de cítrics en 2022

04/03/2022
- El decret assegura durant aquesta campanya la producció citrícola valenciana
- La Generalitat va acceptar recentment l'acord de les organitzacions agràries per a conjugar els interessos del sector citrícola i apícola
- El decret assegura durant aquesta campanya la producció citrícola valenciana
- La Generalitat va acceptar recentment l'acord de les organitzacions agràries per a conjugar els interessos del sector citrícola i apícola



El Ple del Consell ha aprovat l'acord que estableix per a l'any 2022 les mesures que limiten la pol·linització creuada entre plantacions de cítrics.

La publicació del decret respon a l'acord recent entre les organitzacions agràries, que ha acceptat la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per a conjugar els interessos del sector citrícola i apícola.

El document assegura la producció citrícola valenciana durant aquesta campanya i prohibeix l'assentament de bucs a menys de quatre quilòmetres de les plantacions de cítrics durant l'època de floració dels cítrics.

L'època de floració, que es calcula d'acord amb els registres actuals de temperatures i les condicions previstes per a la primavera de 2022, ha quedat fixada entre el 8 de març de 2022 i el 31 de maig de 2022.

D'aquesta manera, es busca compatibilitzar l'activitat citrícola amb l'activitat apícola, per tal que els dos sectors puguen mantindre la seua activitat i respectar els interessos dels dos col·lectius.

L'acord entre les entitats agràries inclou iniciatives tendents a conciliar, de manera gradual, els interessos de la citricultura i l'apicultura.

Entre aquestes mesures, destaca la posada en marxa d'un mapa agronòmic de la Comunitat Valenciana; l'establiment d'una línia d'ajudes a la reconversió varietal específica per a eliminar la pol·linització creuada; el compromís pressupostari per a emmallar cítrics, i la creació d'un cens obligatori que permeta identificar de manera fefaent, a través de GPS o xips, tots els assentaments de bucs.