Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Societat digital

El Consell i l'FVMP impulsen el programa per a promoure la inclusió digital dels municipis afectats pel despoblament

09/03/2022
- La directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital indica que "es tracta de crear condicions més igualitàries perquè tots tinguem les mateixes oportunitats"
- La directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital indica que "es tracta de crear condicions més igualitàries perquè tots tinguem les mateixes oportunitats"


La Generalitat, a través de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, està tramitant un conveni de col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a realitzar accions formatives emmarcades en el programa Ciutadania Digital, que té com a objectiu promoure la inclusió digital com a factor d'inclusió social.

El conveni de col·laboració pretén aprofitar l'ús de les TIC en aquells municipis de la Comunitat Valenciana afectats pel despoblament i que tinguen un màxim de 1.500 habitants, per a afavorir així l'accés digital de les persones residents en aquests municipis. La Generalitat Valenciana invertirà 250.000 euros per a fer arribar aquest programa a prop d'un miler de persones.

La directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, ha fet una crida als municipis interessats a posar-se en contacte amb la Conselleria o l'FVMP i ha destacat que aquest conveni "centra l'atenció en col·lectius vulnerables, i per a fer-ho és necessari apostar per la formació en el territori directament". Segons ha afirmat, "es tracta de crear condicions més igualitàries perquè tots tinguem les mateixes oportunitats".

Per tant, l'objectiu del conveni és la realització d'accions formatives en competències digitals, dins del Marc Valencià de Competències Digitals (DIGCOMP-CV), i acostar la societat digital a tots els racons de la Comunitat Valenciana. Els cursos oferits, totalment gratuïts, són els següents:

- 'El teu dia a dia des del mòbil'
- 'Com utilitzar la tecnologia per a comunicar-te'
- 'Troba fàcilment informació en Internet'
- 'Realitza les teues gestions des de casa (certificat electrònic)'
- 'Eines per a crear els teus propis continguts digitals'

María Muñoz ha afegit que "el despoblament s'ha de frenar amb polítiques actives i les TIC són fonamentals hui dia". "Aprendre a manejar-les pot ser un element diferenciador a l'hora d'afavorir la comunicació i evitar l'aïllament".