Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

El servei nocturn de Metrovalencia duplica els desplaçaments del primer cap de setmana i passa de 10.202 a 21.649 persones usuàries

14/03/2022
El servei nocturn de Metrovalencia duplica els desplaçaments del primer cap de setmana i passa de 10.202 a 21.649 persones usuàries
- La nit de dissabte es va facilitar la mobilitat de 16.732 viatgers i viatgeres amb un servei que es va estendre fins al voltant de les 3.00 hores
- Metrovalencia oferirà aquestes Falles 120 hores continuades de metro i tramvia des del 15 de març fins a la matinada del 20 de març
- La nit de dissabte es va facilitar la mobilitat de 16.732 viatgers i viatgeres amb un servei que es va estendre fins al voltant de les 3.00 hores
· Metrovalencia oferirà aquestes Falles 120 hores continuades de metro i tramvia des del 15 de març fins a la matinada del 20 de març



El servei nocturn de Metrovalencia prestat les nits del divendres 11 i del dissabte 12 de març ha duplicat els desplaçaments realitzats el primer cap de setmana de recuperació del servei 'A la lluna de Metrovalencia'. El nombre de viatgers i viatgeres ha augmentat de 10.202 a 21.649.

Concretament, la nit del divendres es va facilitar la mobilitat a 4.917 persones usuàries i la nit del dissabte aquest registre va augmentar fins a les 16.732.

Per a continuar facilitant la mobilitat durant les Falles, Metrovalencia reforçarà l'oferta des del dia 15 de març fins a la matinada del 20 amb 120 hores de servei continuat de transport públic. Es mantindran desplaçaments extraordinaris des de la Plantà fins després de la Cremà i s'ajustarà el servei a la programació de les festes en les destinacions principals de la xarxa.

Del 15 al 19 de març el servei que s'ofereix parteix dels horaris d'un dia laborable, als quals cal sumar els serveis especials per a moments puntuals pel dia i la prolongació del servei durant tota la nit. D'aquesta manera, es millora la freqüència de pas en determinats moments, com les mascletades, els castells de focs artificials o l'Ofrena, al mateix temps que es prolonga el servei durant les nits.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha mantingut una reunió amb la secretària autonòmica d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i amb Manuel Martínez, gerent de l'Autoritat del Transport Metropolitana de València (ATMV), per a fer un seguiment del balanç de viatgers després de la recuperació del servei nocturn i els primers dies de servei durant les Falles.

"Metrovalencia i tots els treballadors i treballadores de Ferrocarrils de la Generalitat estan fent un esforç molt important per a oferir el millor servei de transport públic possible adequat a l'increment de la demanda de la mobilitat que es produeix per Falles", ha explicat el conseller Arcadi España després de la reunió.

Com ha recordat, "a partir de demà mateix, l'esforç de l'empresa pública serà més gran encara, ja que des del dia 15 i fins després de la Cremà de la nit del 19 de març Metrovalencia oferirà metros i tramvies de manera continuada durant més de 120 hores per a garantir una alternativa de mobilitat sostenible".

Així mateix, el conseller també ha destacat que "s'ha posat en marxa un reforç important de neteja i seguretat, que va acompanyat de la contractació de més plantilla per a ajudar els viatgers i viatgeres, garantir el compliment de les mesures sanitàries vigents i, en definitiva, donar tranquil·litat a les persones que utilitzen el metro i el tramvia".

Les freqüències variaran en funció del dia, la franja horària i la destinació, per la qual cosa es recomana als usuaris que s'informen del pas dels trens en la pàgina web de Metrovalencia (Consulteu ací), a través de l'app oficial, en el telèfon gratuït 900 461 046 o en les mateixes estacions. A més, la comunicació es pot establir també a través de les xarxes socials, en Facebook (facebook.com/metrovalencia.fgv) i en Twitter (@metrovalencia).


Balanç del primer cap de setmana de Falles

El divendres passat, dia 11, Metrovalencia va transportar 223.853 persones usuàries, dada superada des que va començar la pandèmia només pel passat 8 de març, coincidint amb la manifestació del Dia de la Dona. Aquest dia es va facilitar la mobilitat de 226.441 viatgers i viatgeres.

El dia 12, d'altra banda, va ser el dissabte que més persones usuàries s'han transportat en els últims dos anys. Els desplaçaments van arribar a la xifra de 203.575, una xifra similar a la que es registrava en els dies laborables de les jornades prèvies a les Falles.

El diumenge 13, els passatgers i passatgeres que van utilitzar Metrovalencia per a desplaçar-se van ser 142.843, xifra també significativa per a ser diumenge, jornada en què habitualment hi ha menys mobilitat durant tot l'any.

Galeria d'imatges