Presidència
Emergència humanitària

La Generalitat envia el primer camió amb ajuda humanitària per a les víctimes de la invasió d'Ucraïna

21/03/2022
- El primer camió de la Generalitat amb destinació a Ucraïna ha eixit aquesta vesprada del centre logístic de Ciutat de la Llum amb 33 palets d'ajuda humanitària
- El primer camió de la Generalitat amb destinació a Ucraïna ha eixit aquesta vesprada del centre logístic de Ciutat de la Llum amb 33 palets d'ajuda humanitària


El primer camió de la Generalitat amb destinació a Ucraïna ha eixit la vesprada d'aquest dissabte, 19 de març, del centre logístic de Ciutat de la Llum amb 33 palets d'ajuda humanitària. L'enviament, de 33 tones, està format principalment per aliments i productes d'higiene, i tindrà com a destinació el 'hub' d'Eslovàquia.

El trasllat de la resta d'ajuda que roman als centres logístics habilitats a València, Alacant i Castelló es farà de manera escalonada a causa del col·lapse de les carreteres de la zona, i es prioritzarà la distribució del material concretat per l'ambaixada, que es traslladarà fins a la ubicació segura acordada pels governs dels països fronterers amb Ucraïna com Polònia, Romania i la mateixa Eslovàquia, on es troben les bases de les ONGD, i l'ambaixada d'aquest país.

En aquest moment, la Generalitat té més de 1.200 palets a Fira de València; 720, a Ciutat de la Llum, i pocs més de 200, a Castelló.

La directora general de Coordinació i Diàleg Social, Zulima Pérez, ha agraït la implicació de la ciutadania i de les empreses de la Comunitat Valenciana: "Volem agrair a les persones que, a títol individual, a través dels seus ajuntaments i amb la coordinació de l'FVMP han col·laborat en la campanya de recollida".

Pérez també s'ha referit a les empreses de la Comunitat, que "ja van donar el millor d'elles mateixes durant la pandèmia i ara ho han tornat a fer".

Per part seua, la Conselleria de Transparència, a través de la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Toñi Serna, ha recordat la importància d'informar-se sobre el procés de donacions a través de canals oficials com GVA Oberta.

Informació en la web GVA Oberta

En la web GVA Oberta (consulteu ací) s'ofereix una llista d'organitzacions amb base a la Comunitat Valenciana i inscrites en el Registre d'Agents de Cooperació Valenciana que treballen en el terreny, i que s'actualitzarà periòdicament.
En aquest moment, les ONGD que operen a Ucraïna, bé directament o a través de socis locals, són Creu Roja, Farmamundi, ACNUR, Unicef, Ajuda en Acció, Càritas, CESAL, Metges del Món, Save the Children i Vides.

Des de la web també s'insisteix en la importància que la societat valenciana s'informe de les vies d'ajuda només a través dels canals de fonts oficials per a evitar la difusió d'informació errònia o falsa que puga ser contraproduent o perillosa, o que puga provocar fraus o estafes.