Presidència

La Generalitat preveu duplicar les visites a la Ciutat de les Arts amb l’obertura de CaixaForum

25/06/2022
  • El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, ha destacat que el complex de la Generalitat “és un referent nacional i internacional en turisme cultural i sostenibilitat”
  • L’obertura de Caixaforum consolida l’aposta de la Generalitat Valenciana per aquest pol d’atracció turística i inversors
  • Dins de l’aposta per la mobilitat sostenible del Consell, durant el primer mes de servei de l’L10 han viatjat prop de 110.000 persones

La Generalitat preveu duplicar les visites a la Ciutat de les Arts i les Ciències amb l’obertura del Caixaforum València. La Ciutat de les Arts i les Ciències supera la venda d’1,2 milions d’entrades només en els primers sis mesos de l’any, i espera duplicar aquestes xifres a la fi d’aquest 2022, tal com ha assegurat el director general de CAC, Antonio Torres, que ha qualificat les instal·lacions de “referent nacional i, fins i tot, internacional, quant a turisme cultural i de divulgació científica”.

Torres ha assenyalat que l’obertura del Caixaforum València “és un pas més en la consolidació de la Ciutat de les Arts i les Ciències com un dels pols més atractius, no només en l’àmbit turístic sinó també econòmic”.

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha rebut concretament 1.103.977 visitants des de gener fins al 21 de juny, la majoria procedents d’Itàlia, França, Alemanya i el Regne Unit. Pel que fa a visitants de procedència nacional, destaca el públic de la Comunitat de Madrid, Catalunya i Múrcia.

L’afluència per edificis, des de gener al 21 de juny de 2022, és la següent: l’Hemisfèric ha comptat amb 156.998 espectadors, el Museu de les Ciències ha venut un total de 332.327 entrades, mentre que l’Oceanogràfic, per la seua banda, ha registrat 614.652 vendes, la qual cosa suposa un total d’1.098.610 entrades venudes. D’altra banda, el Palau de les Arts ha comptat amb més de 109.000 visitants entre espectadors, assistents a esdeveniments i visites guiades.

 El director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, ha valorat aquestes xifres i ha insistit que el complex és “un referent en turisme cultural”. A més, ha destacat la gran afluència de públic que ha assistit a diversos concerts i esdeveniments a la Ciutat de les Arts i les Ciències, inclosos els festivals de música i els concerts de Berklee, amb quasi 120.000 assistents.

Sostenibilitat i eficiència energètica

La Generalitat aposta per l’ús de la sostenibilitat i les energies renovables. Dins d’aquesta estratègia, un dels objectius principals del pla estratègic de la Ciutat de les Arts i les Ciències “és convertir el complex en un referent nacional i internacional en sostenibilitat, en tots els àmbits, liderar el desenvolupament sostenible i ser un exemple d’arquitectura bioclimàtica”, ha assenyalat Antonio Torres.

En aquesta línia, s’ha apostat per transformar el Museu en un edifici verd, amb una arquitectura bioclimàtica, mitjançant la instal·lació de panells fotovoltaics i la millora de la climatització i la il·luminació, de manera que siguen més eficients. En les volades exteriors està previst instal·lar 4.000 plaques solars que ocuparan una superfície superior a 2.500 metres quadrats.

A més, ha recordat el programa en desenvolupament per a maximitzar l’eficiència hídrica, el reciclatge de residus, així com la remodelació de la tercera planta del Museu de les Ciències, que es dedicarà a exposicions de divulgació mediambiental.

Dins de l’aposta del Consell per la mobilitat sostenible, també es troba l’L10 de Metrovalencia. Durant el primer mes de la posada en servei de l’L10 han viatjat prop de 110.000 persones. Alacant, juntament amb l’estació Ciutat de les Arts i les Ciències, són les estacions principals en nombre de persones usuàries.

La gratuïtat dominical del metro i del tramvia ha registrat un augment important de desplaçaments en l’L10, amb una mitjana de 3.546 persones diàries. Els últims dos diumenges s’han desplaçat més de 7.000 al dia, el doble que els primers diumenges de posada en marxa de la línia.

Oferta estiu 2022

El Museu de les Ciències amplia horaris i activitats a l’estiu, com són els tallers de ‘La ciència a escena’, entre els quals hi ha la nova experiència ‘SOS planeta’, dedicada a l’educació en energies renovables i canvi climàtic.

 

Entre les novetats, destaca la nova exposició ‘Viral’, una mostra sobre el poder de la ciència mitjançant 25 mòduls en què s’aborda el fenomen del contagi en biologia, epidemiologia i salut pública, ciència de xarxes, psicologia i ciències socials. Una altra de les propostes és el Teatre de la Ciència, on es representa l’obra ‘Ramona i Cajal. El secret del Museu’, l’únic musical científic que hi ha sobre els escenaris.

 

A partir de juliol, l’Hemisfèric renova la seua cartellera amb la pel·lícula ‘Flying Monsters 3D’ i el planetari en directe ‘Les nocturnes d’estiu’, sessions especials que expliquen com es veu el cel durant les nits d’estiu i en les quals s’aprén a distingir les constel·lacions més representatives del cel estival, entre altres curiositats. També es projecta la pel·lícula ‘Oceans: our Blue Planet’, que trasllada el públic al món submarí i descobreix la seua extraordinària biodiversitat des de les gelades costes de l’Àrtic fins a les càlides aigües dels tròpics, una altra de les propostes de l’Hemisfèric.