Presidència
Jornada ‘Turisme i Cinema’

Colomer destaca que el cinema “és una palanca de promoció per a projectar la Comunitat Valenciana per tot el món”

28/06/2022
Jornadas 'Turismo y Cine'
  • El secretari autonòmic de Turisme ha participat en la Jornada Turisme i Cinema que acull Invat·tur a Benidorm

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat juntament amb l’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, i el director del festival de cinema del municipi, Luis Larrodera, en la inauguració oficial de la Jornada Turisme i Cinema que acull l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) a Benidorm.

Cal assenyalar que aquesta jornada s’emmarca en el 34é Festival Internacional de Cinema de l’Alfàs del Pi, que se celebrarà del 2 al 10 de juliol. Durant aquesta jornada s’ha exposat l’íntima relació que té el cinema amb l’Alfàs del Pi i moltes altres destinacions, i amb el turisme.

Francesc Colomer ha destacat que “el cinema és un fenomen excepcional per a projectar el nostre territori turístic per tot el món”, i per això aposta per impulsar la promoció de la Comunitat Valenciana com un plató de rodatge. En aquest sentit, ha assenyalat que “traslladar els nostres paisatges i la llum del Mediterrani a través del cinema ja és una estratègia que impulsem juntament amb les Film Offices”.

Així mateix, el secretari autonòmic ha reconegut que la Comunitat Valenciana és molt fèrtil en recursos, com ara “paisatges, 500 quilòmetres de platges, 22 parcs naturals o 1.500 béns d’interés cultural catalogats, que fan possible traslladar la millor de les nostres essències i versions per tot el món”.

A més, Colomer ha posat l’accent en el fet que “el cinema és ja una palanca de promoció per a projectar la nostra destinació” i, a més, ha esdevingut una fórmula per a guanyar prestigi i posicionament.

El titular de Turisme ha felicitat l’Alfàs del Pi per la seua constància per a vincular el cinema a la localitat, i ha assenyalat que “haver aconseguit un festival pel qual ha passat el millor de la cinematografia és el resultat de la constància del treball que ha realitzat l’Alfàs del Pi”.

Per la seua banda, el director del Festival, Luis Larrodera, ha assenyalat que “enguany el festival fa una accelerada respecte a les edicions anteriors”, i ha destacat que “en aquesta edició portem el cinema als carrers, potenciem la vila romana i hem programat també moltes activitats per a tots els públics”.

Galeria d'imatges