Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Dades d'atur registrat

Nomdedéu destaca que la campanya estival ha reactivat la tendència de creació d’ocupació a la Comunitat Valenciana

04/07/2022
  • Les xifres deixen una millora superior al 18% respecte el mateix mes de l'any anterior
  • El sector serveis ha sigut un dels més beneficiats per la campanya estival, però la millora ha sigut totes les activitats econòmiques

 

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat del mes de juny a la Comunitat Valenciana que ha fet públiques el Ministeri de Treball i Economia Social, que reflecteixen una disminució de 3.943 persones desocupades, la xifra més baixa en un mes de juny des de l’any 2008.

Nomdedéu ha destacat que l’inici de la temporada turística d’estiu ha reactivat la creació d’ocupació i continua consolidant una tendència positiva. En aquest sentit, el director general de Labora ha apuntat que les xifres deixen una millora superior al 18 %, respecte al mateix mes de l’any anterior, i més de 77.000 persones que han deixat l’atur.

A pesar que el sector serveis ha sigut un dels més beneficiats per la campanya estival, el responsable d’Ocupació ha destacat que la situació ha millorat en totes les activitats econòmiques i ha recalcat, especialment, el cas de la indústria, en què ha baixat un 2,25 %.

Quant a la distribució territorial, les comarques amb una influència més destacada del sector turístic són aquelles que han registrat un comportament millor, amb reduccions pròximes al -5 %/-8 % de l’atur registrat; la Marina Alta, la Marina Baixa o el Baix Maestrat.

Quant a la Seguretat Social, ha guanyat a la Comunitat Valenciana una mitjana de 5.929 cotitzadors al juny respecte al mes de maig (0,29 %), la qual cosa ha situat el nombre total de persones ocupades en 2.044.768 i una mitjana anual superior a la nacional.

Finalment, Nomdedéu ha assegurat que, malgrat les bones dades, des de la Generalitat i des de Labora se seguirà de “ben prop l’evolució de les xifres i continuarem oferint noves oportunitats formatives i d’ocupació per a avançar cap a un nou model de treball estable i de qualitat”.

Talls de veu relacionats