Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Conectivitat Digital

El Consell convoca els operadors de telecomunicacions perquè s’adherisquen al programa Bo Digital per a 12.600 famílies

04/07/2022
  • La consellera Josefina Bueno destaca la importància d’aquest programa per a facilitar l’accés a Internet a famílies i col·lectius vulnerables de la Comunitat Valenciana

Alicante.

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha obert el termini perquè els operadors de telecomunicacions s’adherisquen al programa Bo Digital que invertirà més de 3 milions d’euros, procedents del Pla de recuperació, transformació i resiliència de la Unió Europea (MRR), en l’emissió de bons digitals que facilitaran l’accés a Internet a famílies i col·lectius vulnerables de la Comunitat Valenciana.

El programa d’ajudes, que està tramitant la Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital que dirigeix María Muñoz, està destinat a finançar la contractació de nous serveis o a l’increment de velocitat de serveis d’accés a Internet ja contractats per a persones o unitats familiars identificades com a vulnerables, amb l’objectiu de contribuir a l’impuls de la transformació digital i la plena connectivitat del nostre territori i la seua ciutadania

La consellera Josefina Bueno ha explicat que els més de 3 milions d’euros cobriran l’emissió de més de 12.600 bons amb un import anual de 240 euros a repartir en dotze mensualitats durant els anys 2022 i 2023, de tal manera que s’aplicarà una bonificació mensual de 20 euros en la factura emesa per l’operador de telecomunicacions col·laborador del programa. “La Generalitat té la voluntat de reduir les bretxes que hi ha actualment i evitar que se’n produïsquen altres noves. La digitalització ha d’arribar a tota la societat i, per tant, no podem avançar si part d’aquesta es queda arrere”, ha afirmat la consellera Josefina Bueno.

Amb aquestes ajudes, el Consell es marca com a objectiu garantir una connectivitat digital adequada per al 100 % de la població i promou la desaparició de la bretxa digital en zones rurals i urbanes, al mateix temps que permet l’accés digital des de tot el territori i a qualsevol col·lectiu social a serveis educatius, culturals, sociosanitaris i de comerç de béns i serveis. Amb això es reforça la cohesió econòmica, social i territorial, es tanquen les bretxes digitals i es dota la Comunitat Valenciana dels recursos necessaris per a augmentar-ne la resiliència davant de futures crisis.

Els operadors que presten serveis de connexió a Internet en xarxes de banda ampla, que complisquen amb els requisits exigits per la legislació en matèria de telecomunicacions i que vulguen col·laborar amb el programa del bo digital, hauran d’estar inscrits en el Registre d’operadors-col·laboradors del programa habilitat per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Per a adherir-se al programa, l’operador pot presentar la sol·licitud d’adhesió fins al pròxim 4 d’agost, a través del portal web de procediments de la Generalitat. 

La sol·licitud anirà acompanyada, entre altres documents, de certificació que acredite la inscripció de l’entitat en el Registre d’operadors, el certificat acreditatiu d’estar al corrent de les obligacions tributàries i de la seguretat social, i l’oferta comercial que oferisca i reflectisca les condicions mínimes de provisió de serveis d’accés de banda ampla fixa d’alta velocitat. Les condicions que s’han de complir es poden consultar en les bases de l’ajuda publicades en el DOGV.

Les consultes relacionades amb el tràmit de sol·licitud d’adhesió al programa del bo digital es poden realitzar en el telèfon 961839100 o a través de l’adreça electrònica operadores@istecdigital.es.