Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell i l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social d’Alacant - ALDES impulsen el programa Territoris Innovadors a Alacant

08/07/2022
  • La Generalitat finança amb 150.000 euros el desenvolupament del projecte ‘Laboratori ciutadà d’innovació’ de la ciutat d’Alacant

El Ple del Consell ha autoritzat la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social d’Alacant-ALDES per al foment de projectes i activitats dins del programa Territoris Innovadors a la Comunitat Valenciana.

La Direcció General d’Innovació considera que té especial interés l’impuls d’accions en matèria de territoris innovadors a la Comunitat Valenciana que contribuïsquen a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania en termes socials, educatius, mediambientals, econòmics o d’ocupació, i a l’enfortiment del caràcter dels municipis innovadors.

Concretament, la Generalitat finança amb 150.000 euros el desenvolupament del projecte ‘Laboratori ciutadà d’innovació’ de la ciutat d’Alacant - Ci-Lab, que té per objecte generar solucions als desafiaments de la ciutat d’Alacant mitjançant innovació, creativitat, talent, reciprocitat i experimentació durant l’exercici 2022.

Entre les activitats que es pretenen impulsar destaca la generació d’una matriu d’influències i interessos dels principals agents implicats en l’ecosistema de la innovació de la ciutat d’Alacant, així com identificar i prioritzar una bateria de reptes en relació amb l’ocupació, l’emprenedoria, l’empresa i el desenvolupament econòmic i social de la ciutat, sobre els quals actuar en el període 2022-2024.

També es crearà un canal digital de comunicació i de difusió bidireccional, al servei de la ciutadania, cocreat amb les persones i els agents que participen en el procés d’innovació, i s’establiran les bases per a iniciar un procés de col·laboració en xarxa amb altres laboratoris ciutadans nacionals.

Finalment, en el desenvolupament d’aquestes activitats es pretén implicar tots els agents clau per al procés. Per a fer-ho, es definirà la identitat i el model de treball del laboratori, que guiarà el procés de disseny, el prototipatge i el testatge de solucions innovadores en l’entorn de la ciutat d’Alacant, per a donar respostes als objectius plantejats des d’un enfocament col·laboratiu i multiactor.