Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

La Generalitat inicia les obres d’un nou pas inferior a l’estació de Paiporta de Metrovalencia per a millorar-ne la seguretat i l’accessibilitat

11/07/2022
Obras del paso inferior en la estación de Paiporta de Metrovalencia
  • Aquest projecte preveu, a més, l’ampliació de la longitud de les andanes fins a les portes d’accés de dos ascensors nous per a garantir l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda
  • A la fi de 2018 es va posar en servei el tancament de l’edifici i una nova línia de validació per a limitar el pas solament a viatgers i viatgeres

La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha iniciat les obres de construcció d’un nou pas inferior i la instal·lació de dos ascensors a l’estació de Paiporta de Metrovalencia, que compta amb un pressupost de 799.635,28 euros, IVA inclòs, per a millorar la seguretat i l’accessibilitat d’aquestes instal·lacions.

 

El projecte també preveu l’ampliació de la longitud de les andanes amb un recorregut per als vianants accessible per a persones de mobilitat reduïda (PMR) fins a les portes d’accés als ascensors nous.

 

Els dos ascensors, un per andana, tindran capacitat per a 8 persones (630 quilograms) i seran aptes per a persones de mobilitat reduïda (PMR). També està prevista la construcció d’escales i un pas inferior, de manera que es condiciona un nou recorregut per als vianants, que travessarà sota les vies entre les dues andanes, i s’incrementen les condicions de seguretat dels viatgers que passen d’un costat a un altre de l’estació.

 

A més, es preveuran els tancaments i els paviments necessaris, i es disposaran marquesines per a la protecció dels usuaris enfront de les inclemències meteorològiques, així com equips de videovigilància.

 

Aquestes actuacions estan recollides en l’‘Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia’ elaborat per FGV, que ha permés planificar les intervencions a realitzar en aquestes i altres estacions de la xarxa.

 

Actuacions prèvies a Paiporta

 

La Generalitat ja va posar en servei, a la fi de 2018, un nou accés i una línia de validació en aquesta estació, després d’invertir-hi 234.513,28 euros, IVA inclòs. Aquesta actuació va permetre tancar l’accés a l’estació, per la qual cosa, i d’aquesta manera, el pas queda limitat exclusivament als viatgers i viatgeres del metro. Això redueix notablement el risc de qualsevol mena d’incidència, en restringir-se el pas de transeünts per les instal·lacions.

 

Paiporta és una estació en superfície per la qual circulen trens de les línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum anual important de viatgers —906.338 en 2021 i superior al milió abans de la pandèmia—, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.

Galeria d'imatges