Presidència

El cicle ‘Les bandes a la ciutat’ ofereix un nou concert junt amb el Museu de les Ciències

14/07/2022
El cicle ‘Les bandes a la ciutat’ ofereix un nou concert junt amb el Museu de les Ciències
  • La nova activitat, de lliure accés i que començarà aquest dissabte a partir de les 19.00 hores, és fruit de la col·laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV)

La Ciutat de les Arts i les Ciències continua dissabte que ve, 16 de juliol, el cicle ‘Les bandes a la ciutat’ amb l’actuació del grup de clarinets del Centre Instructiu Musical Tendetes de València. El concert començarà a les 19.00 hores als exteriors del Museu de les Ciències i és de lliure accés. 

Aquesta nova proposta se suma a les activitats de lliure accés que se celebren en el complex de la Generalitat Valenciana “com ho són els concerts amb Berklee València, els cicles de divulgació i les exposicions d’art de l’entorn del Museu de les Ciències”, tal com ha destacat el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres.

Així mateix, ha valorat aquest cicle realitzat en col·laboració amb les societats musicals, “entitats de gran arrelament a la Comunitat Valenciana que suposen un moviment artístic, educatiu i social únic en el món”.

Per la seua banda, la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González, ha destacat que “és una satisfacció poder acostar la música de les nostres societats musicals a la Ciutat de les Arts i les Ciències i el seu entorn, perquè puguen gaudir-la tant els valencians com els turistes i demostrar novament que la nostra és una terra de música per excel·lència”.

Programa ‘Les bandes a la ciutat’ 

La Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), han organitzat el cicle de concerts de lliure accés ‘Les bandes a la ciutat’, una sèrie d’actuacions de grups de cambra a càrrec de conjunts musicals de format reduït de les societats musicals federades de la Comunitat Valenciana.

El primer dels concerts es va celebrar dissabte passat 25 de juny a les 19.00 hores amb el quintet de metalls de la Unió Musical i Cultural d’Altura. Després de l’actuació del pròxim dissabte 16 de juliol, el cicle continuarà amb l’AMR Brass Quintet, de l’Ateneu Musical de Rafelguaraf, el 6 d’agost, i el quartet de saxofons de la Societat Unió Musical l’Aurora d’Albatera, el 13 d’agost.

Per a tancar l’estiu, setembre portarà les actuacions del conjunt de clarinets de l’agrupació musical Los Silos de Burjassot, el dia 10, i el 17 de setembre el cicle comptarà amb la presència del quartet de clarinets de la Societat Unió Musical de Catarroja.

A l’octubre la primera cita serà el dia 1 amb el conjunt de tubes i bombardins de la societat musical La Primitiva Setabense de Xàtiva, amb ‘Música vella’; la segona, el 29 de setembre, amb la ‘camerata’ de vents i percussió de la Societat Unió Musical d’Alberic.

El 5 de novembre està programat el quintet de metalls del Centre Instructiu Musical d’Onil i per a clausurar aquest programa de concerts. El 12 de novembre el grup de cambra de la Unió Artisticomusical Sant Francesc de Borja de Gandia serà el que posarà la cirereta al cicle sobre l’escenari.

Galeria d'imatges