Hisenda i Model Econòmic

El Consell injecta 10,3 milions d’euros del Resistir Plus a la Safor

16/07/2022
El Consell injecta 10,3 milions d’euros del Resistir Plus a la Safor
  • Més de 37.400 persones autònomes sol·liciten l’ajuda de 300 euros de la Generalitat el primer dia d’obertura de termini
  • Arcadi España: “Animem totes les persones autònomes que encara no han realitzat aquest tràmit que ho facen per a compensar l’increment del preu de l’energia”
  • El conseller d’Hisenda i la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, participen en la presentació del projecte de Vicky Foods

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha anunciat aquest dissabte que la Generalitat ha injectat un total de 10,3 milions d’euros a empreses i persones autònomes de la comarca de la Safor a través d’ajudes directes del Pla Resistir Plus.

“Amb aquestes subvencions el Consell i el Govern central han buscat garantir la solvència i la liquiditat de 544 negocis de la comarca afectats per l’impacte de la COVID-19”, ha apuntat el conseller, que ha destacat que “a aquestes ajudes podien optar persones autònomes i empreses de tots els sectors econòmics que s’hagueren vist afectades per la COVID-19”.

Així, Arcadi España ha informat que a la comarca la Safor un total de 347 beneficiaris corresponen a negocis de persones autònomes (el 17 %) per un import total d’1,8 milions d’euros. Així mateix, les empreses que s’han beneficiat d’aquestes ajudes han sigut 197 (el 82 % de les ajudes de la comarca), per un import total de 8,5 milions d’euros.

Atesa la distribució de les ajudes per municipis de la Safor, l’import més elevat ha anat a parar a 256 empreses i persones autònomes de Gandia, que han rebut un total de 5,8 milions d’euros.

A continuació se situa Oliva, on s’ha ajudat 90 empreses i persones autònomes amb més de 750.000 euros, i Simat de la Valldigna, amb 40 companyies i treballadors autònoms beneficiaris de prop de 520.000 euros.

Arcadi España ha fet aquestes declaracions durant la seua intervenció en l’acte de presentació del projecte Agro - Rural Innovation Hub, desenvolupat per la companyia valenciana Vicky Foods. En l’acte ha participat també la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

En la seua intervenció, el conseller ha destacat que “empreses com Vicky contribueixen a generar oportunitats de negoci, creixement i ocupació a la Comunitat Valenciana, i en aquesta senda volem continuar avançant”.

“Necessitem ser una administració emprenedora, que es mou a l’hora de buscar inversions i que sap com incentivar i retindre el talent i els projectes que poden fer que la Comunitat Valenciana progresse econòmicament i socialment”, ha assenyalat Arcadi España.

De fet, el conseller ha recordat que des de la Generalitat, i a través de l’IVF, “estem protegint totes les empreses que necessiten un impuls financer per a posar en marxa projectes emprenedors i generar activitat i ocupació”, i ha insistit que “un dels principals objectius del Consell és continuar garantint la viabilitat econòmica i financera del nostre teixit productiu, especialment afectat per la pandèmia i la guerra d’Ucraïna”, i permetre que a la comarca de la Safor s’hagen injectat en els últims dos anys 7,2 milions d’euros a més de 70 empreses a través de l’IVF.

37.400 sol·licituds de persones autònomes

Arcadi España ha assenyalat també que més de 37.400 persones autònomes de la Comunitat Valenciana han sol·licitat l’ajuda de 300 euros de la Generalitat al llarg del divendres 15 juliol, data en què es va obrir el termini de la convocatòria.

“Animem totes les persones autònomes que encara no han realitzat aquest tràmit que el facen. Les ajudes estan obertes als que estiguen en algun dels 343 epígrafs de l’IAE especificats en l’ordre, per la qual cosa tindran un gran abast i repercussió”, ha assenyalat Arcadi España.

“L’objectiu d’aquesta subvenció, que forma part del Pla Reactiva, és donar suport a l’activitat dels autònoms i pal·liar l’increment dels costos energètics derivats de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia que estan havent de suportar”, ha aclarit el conseller.

Aquesta línia d’ajudes comptarà amb una dotació total de 45 milions d’euros i assolirà 150.000 professionals per compte propi. Cada una de les persones beneficiàries rebrà 300 euros, que s’abonaran en un sol pagament. Aquesta subvenció serà, a més, compatible amb altres ajudes de l’Estat, segons ha explicat el conseller.

Galeria d'imatges