Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell renova la col·laboració amb Farmacèutics Mundi per a garantir l’arribada d’ajuda en casos de crisis humanitàries

22/07/2022
  • La Generalitat destina 600.000 euros en 2022 per a finançar les accions previstes

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i l’Associació Farmacèutics Mundi, per a la realització del projecte ‘Contribuir mitjançant una resposta basada en principis humanitaris, en un context d’emergència de salut pública, a salvar i protegir vides, alleujar el patiment i mantindre la dignitat humana abans, durant i després de crisis humanitàries en 2022’.

Per a finançar les accions previstes en aquest projecte, la Conselleria hi destina 600.000 euros en 2022.

L’objectiu d’aquest acord és enfortir la capacitat de resiliència en salut davant del brot de malalties pandèmiques de la població afectada per conflictes, crisis cròniques i desastres.

També té com a finalitat afavorir la prestació de serveis oportuns, pertinents i amb un enfocament basat en els drets humans en àrees caracteritzades per una crisi humanitària complexa o de llarga duració, alhora que es fomenta la sensibilització i la conscienciació de la ciutadania valenciana cap a l’acció humanitària.

Activitats a realitzar

Per a l’execució del projecte, Farmacèutics Mundi haurà d’identificar una situació de crisi humanitària, l’avaluació de les conseqüències i les capacitats d’intervenció de l’entitat.

Així mateix, s’encarregarà de la provisió i l’enviament de medicaments essencials i material mèdic, logístic i articles de primera necessitat a la població afectada per la crisi humanitària.

De la mateixa manera, durà a terme la rehabilitació de les condicions bàsiques de salut de les regions afectades per la crisi humanitària i la dotació d’infraestructures econòmiques i socials que milloren la qualitat de vida de la població, asseguren la seguretat alimentària i en reduïsquen la vulnerabilitat enfront de futures catàstrofes naturals.