Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

El Consell aprova un conveni amb la UPV per a col·laborar en temes sobre ordenació i planificació urbanística amb perspectiva de gènere

29/07/2022
  • La Generalitat  aportarà 30.000 euros per a subvencionar les activitats de la Càtedra d'Urbanisme i Gènere

El Consell ha aprovat l'acord de cooperació entre la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la Universitat Politècnica de València (UPV), per mitjà de la Càtedra d'Urbanisme i Gènere, per al foment de l'estudi, la investigació i la difusió del coneixement sobre temàtiques relacionades amb l'ordenació i la planificació urbanística amb perspectiva de gènere.

Segons estableix l'acord, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat aportarà 30.000 euros per a subvencionar les activitats objecte del conveni.

D’altra banda, la Càtedra d’Urbanisme i Gènere de la UPV durà a terme, entre altres activitats, estudis tècnics, investigació conjunta, suport a tesis doctorals i treballs de recerca, promoció de trobades nacionals i internacionals, convocatòries i activitats de divulgació i transferència de coneixements, així com de docència i de formació.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la Universitat Politècnica de València coincideixen en la importància de l'estudi, l’anàlisi, l’impuls i la formulació de propostes per a la planificació territorial i urbanística amb perspectiva de gènere.

En aquest sentit, la Conselleria, en el seu objectiu de millorar les condicions de vida i confort en els entorns habitats, impulsa un canvi de paradigma en les polítiques públiques relacionades amb les ciutats amb la incorporació de la perspectiva de gènere. En aquest canvi innovador es considera fonamental el paper de la Universitat Politècnica de València.