Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Infraestructures

La Generalitat subvencionarà la Ronda Sud d’Elx amb 19,4 milions d’euros i l’Ajuntament s’encarregarà de l’execució

01/08/2022
La Generalitat subvencionarà la Ronda Sud d’Elx amb 19,4 milions d’euros i l’Ajuntament s’encarregarà de l’execució
  • Rebeca Torró s’ha reunit amb l’alcalde d’Elx per a abordar assumptes importants per a la ciutat en matèria d’infraestructures
  • La titular d’Obres Públiques destaca que el segon tram de la carretera Elx - Santa Pola s’iniciarà després de l’estiu

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha anunciat que la Generalitat farà viable la Ronda Sud d’Elx, “una important reivindicació de la ciutat i que el president Ximo Puig ha fet pròpia”, ha apuntat.

Després de la reunió que ha mantingut amb l’alcalde d’Elx, Carlos González, per a abordar assumptes importants per a la ciutat en matèria d’infraestructures com la Ronda Sud i la carretera Elx - Santa Pola, la consellera ha assenyalat la importància del treball conjunt entre administracions per a dur a terme projecte en favor de la ciutadania.

Així, ha destacat que “la Generalitat, a través també d’una línia de subvenció del Ministeri, farà viable que es puguen assumir obres com la Ronda Sud d’Elx”, i ha assenyalat que “el pressupost d’aquesta infraestructura, vora 19,4 milions d’euros, es farà possible a través del pròxim pressupost de la Generalitat per a 2023”.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que “aquesta important obra per a la ciutat es materialitzarà a través d’un conveni amb l’Ajuntament d’Elx, de manera que la Generalitat, per mitjà de la Conselleria, subvencionarà l’actuació i l’Ajuntament l’executarà, com ja s’ha fet recentment a la Vall d’Uixó, per exemple, amb un pont entre els polígons industrials del municipi”.

D’altra banda, Rebeca Torró ha indicat que la carretera Elx - Santa Pola “ja està executada en el primer tram dels quatre en què s’ha dividit, les obres del segon tram començaran després de l’estiu, pel setembre; el tercer ja està en fase de licitació i pel que fa a l’últim tram, estem preparant les condicions per a la licitació”.

“Es tracta —ha recordat— d’una obra de 10 milions d’euros que és una reivindicació de l’Ajuntament i dels veïns i veïnes, i la Generalitat va responent amb l’execució dels trams”.

Per part seua, l’alcalde de la ciutat ha qualificat aquesta reunió de treball de “molt positiva, fructífera i interessant, en la qual hem abordat diferents assumptes importants per al municipi relacionats directament amb temes de competència de la Conselleria i també del Ministeri en què la consellera té un treball d’interlocució”.

Segons ha manifestat, “hem parlat de qüestions tan importants i necessàries en matèria d’infraestructures per a la nostra ciutat com la Ronda Sud i la carretera de Santa Pola, en la qual ja s’han produït avanços molt substancials els últims anys i en què hi ha novetats imminents”, i ha afegit que aquesta carretera “és una infraestructura absolutament essencial per a la millora de la connexió d’Elx amb el seu entorn”.

A més, s’han abordat altres assumptes per a la millora de la connexió amb Alacant i el seu entorn i la necessitat de buscar alternatives que faciliten la fluïdesa de la comunicació entre totes dues ciutats.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la consellera de Política Territorial, Obras Públicas y Movilidad, Rebeca Torró