Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Dades atur registrat

Nomdedéu destaca que la Comunitat Valenciana és l’autonomia amb més descens d’atur al juliol

02/08/2022
  • En termes anuals, la valenciana és l’autonomia on més ha crescut percentualment l’afiliació (+4,76 %)
  • El mercat de treball valencià continua mantenint el seu dinamisme, amb una recuperació completa de l’ocupació perduda durant la pandèmia

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat el mes de juliol a la Comunitat Valenciana, que ha fet públiques el Ministeri de Treball i Economia Social i reflecteixen que 2.937 (-0,84 %) valencianes i valencians han deixat d’estar inscrits com a demandants d’ocupació.

Nomdedéu ha destacat el fet que la Comunitat és l’autonomia amb més descens d’atur en termes absoluts, on la situació de “tendència negativa que s’ha registrat de mitjana en el conjunt d’Espanya (+0,11 %) ha revertit”.

El director general de Labora ha insistit que la reducció de l’atur ha sigut especialment intensa entre les persones sense ocupació anterior (-9 %) i, particularment, entre els joves (-21 %).

El secretari autonòmic d’Ocupació ha destacat també les xifres anuals: “Des del mateix mes de l’any passat, l’atur a la Comunitat Valenciana s’ha reduït en 77.137 persones (-18,24 %), la millor xifra anual de la història i superior en tres punts a la mitjana de l’Estat”.

Nomdedéu s’ha referit també a les dades d’afiliació a la Seguretat Social, que s’han incrementat en 2.298 persones (+0,11 %), una xifra superior al comportament negatiu registrat de mitjana en el conjunt de l’Estat (-0,04 %). Així mateix, ha remarcat que, en termes anuals, la valenciana és l’autonomia on més ha crescut percentualment l’afiliació (+4,76 %).

Quant als sectors, Enric Nomdedéu ha destacat que el descens s’ha produït “pràcticament en totes les àrees d’activitat, especialment en la indústria”, la qual cosa implica, segons ha explicat, que són llocs de més qualitat i valor afegit.

“Així —ha valorat—, podem reafirmar que el mercat de treball valencià continua mantenint el seu dinamisme, amb una recuperació completa de l’ocupació perduda durant la pandèmia”.

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu