Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

Metrovalencia restitueix la circulació entre l’Eliana i Llíria el 4 d’agost i inicia les obres de renovació de via entre Les Carolines - Fira i Fuente del Jarro

02/08/2022
Renovación de vía L2
  • Metrovalencia restitueix la circulació entre l’Eliana i Llíria el 4 d’agost i inicia les obres de renovació de via entre Les Carolines - Fira i Fuente del Jarro
  • Els treballs previstos en la línia 2 (Llíria/Torrent Avinguda) conclouran el 21 d’agost, i es recuperarà la normalitat en tot el traçat el dia 22
  • La resta d’actuacions en altres línies conclouran el 31 d’agost i permetran una millora en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) restablirà el pròxim 4 d’agost la circulació entre les estacions L’Eliana i Llíria de la línia 2 de Metrovalencia (Llíria/Torrent Avinguda) en concloure les obres de renovació de via que han obligat a tallar el trànsit ferroviari entre les dues estacions des del 25 de juliol passat.

Des d’aquesta mateixa data, començaran els treballs en el tram comprés entre Les Carolines - Fira i Fuente del Jarro, també de la línia 2 de Metrovalencia, trajecte que serà servit per autobusos fins al 21 d’agost, quan està previst que concloguen, i es puga tornar a la circulació ferroviària habitual un dia més tard.

En la línia 1 (Castelló/Bétera) els treballs previstos afecten des del 25 de juliol fins al 31 d’agost el tram entre Alginet i Castelló, i del 8 d’agost al 31 d’agost la connexió entre Empalme i Bétera.

En la línia 3 (Rafelbunyol/Aeroport) els talls del servei van començar el 25 de juliol i es prolongaran fins al 31 d’agost entre les estacions de Rafelbunyol i Alboraia Peris Aragó.

Des d’FGV es demanen disculpes per les molèsties que puguen ocasionar aquestes obres i es recomana a les persones usuàries que s’informen del pas dels trens, la ubicació de les parades dels autobusos i les freqüències d’aquests en la pàgina web de metrovalencia, en el telèfon gratuït d’informació d’Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia i en <facebook/metrovalencia.fgv> o l’app oficial de Metrovalencia.

En cada estació de metro, FGV ha previst informadors a la disposició de les persones usuàries per a facilitar l’accés a les parades d’autobús i realitzar transbord, ja que algunes d’aquestes parades, per impossibilitat física d’accés dels vehicles, no es troben a la mateixa estació del tren.

Actuacions previstes

Per a executar aquestes actuacions, la Generalitat ha pressupostat més de 32 milions d’euros, IVA inclòs, amb l’objectiu de renovar diversos trams d’aquestes línies i assolir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

Amb aquesta intervenció, la primera fase de la qual es va realitzar l’abril d’enguany, s’actua sobre aparells de via i passos a nivell amb trànsit de vehicles, encara que també per a vianants i entre andanes.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front a la deterioració que hi ha en aquests elements, provocada pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que més problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini.

Galeria d'imatges