Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Accessibilitat

La Comunitat Valenciana disposa de 87 punts de platges accessibles per a persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda

03/08/2022
La Comunitat Valenciana disposa de 87 punts de platges accessibles per a persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda
  • Per al manteniment i l’equipament d’aquests punts, la Conselleria d’Igualtat hi destina aquest any més de 95.000 euros
  • Un total de 46 municipis del litoral de la Comunitat Valenciana compten amb un punt de platja accessible

La Comunitat Valenciana disposa aquest estiu de 87 punts de platges accessibles per a persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda, distribuïts en 46 municipis del litoral de la Comunitat Valenciana. 

La directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert, ha destacat que la possibilitat d’aquesta àmplia oferta “és fruit de la col·laboració estreta entre diverses administracions i organismes”, i ha assenyalat que per a l’adaptació i l’equipament dels punts de platges accessibles de la Comunitat “la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat aquest any 95.493 euros”. 

Es tracta, ha explicat la directora general, d’unes ajudes per a la millora de les condicions d’accessibilitat al medi físic que la Conselleria convoca anualment en el marc de l’atenció a persones amb diversitat funcional, la promoció de l’autonomia personal i de l’accessibilitat. 

El total de sol·licituds en aquesta matèria que s’han atés en aquest exercici ascendeix a 18, les quals corresponen a equipaments en platges accessibles. 

Per províncies, 7 ajudes corresponen a punts de platges accessibles de la província de València, 5 als de Castelló i 6 de la província d’Alacant. 

Elena Albert ha assenyalat que les resolucions d’aquestes sol·licituds “suposen la renovació i la millora de l’equipament en 18 punts de platja ja existents en anys anteriors”. 

Les intervencions per a dotar d’accessibilitat una platja consisteixen a proporcionar l’equipament necessari per a facilitar la mobilitat i permetre una clara identificació dels elements, així com adequar les infraestructures perquè siguen accessibles a totes les persones. 

87 punts de platges accessibles

Un total de 46 municipis de la Comunitat Valenciana disposen de punts de platges accessibles. Per províncies, actualment funcionen 27 punts de platja accessible en 15 municipis d’Alacant, 24 zones adaptades en 14 localitats de Castelló i 36 es troben en 17 poblacions de València.

El Pla de platges accessibles preveu diversos serveis que comprenen des d’accés a la zona de platja (amb estacionaments reservats, rampes, passarel·les, senyalització) fins a instal·lacions (zona d’ombra) i mobiliari que cobrisquen les necessitats especials de les persones que acudisquen a aquestes zones.

L’equipament especialitzat compta amb arnesos, grues de mobilització i cadires de dutxa, serveis adaptats i cadires i crosses amfíbies. La crossa amfíbia permet absoluta autonomia a les persones amb mobilitat reduïda i la cadira amfíbia facilita l’accés a l’aigua. 

Igualment, els punts de platges accessibles disposen de personal especialitzat que atén les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda durant el període de funcionament en l’horari establit en cada punt.

Galeria d'imatges