Sanitat Universal i Salut Pública
Nit de l’Albà

El Departament de l’Hospital General Universitari d’Elx reforça el personal per a la Nit de l’Albà i la Roà

05/08/2022
  • L’hospital il·licità treballarà de manera coordinada amb la Unitat de Cremats de l’Hospital General d’Alacant
  • El dispositiu especial s’ha donat a conéixer després de la tradicional reunió que ha tingut lloc a l’hospital entre la direcció i els caps de servei

L’Hospital General Universitari d’Elx reforçarà el personal un altre any més com a mesura preventiva davant de la possible arribada de pacients durant la Nit de l’Albà. Una altra nit que també serà reforçada és la del 14 al 15, la Nit de la Roà, en la qual hi sol haver atesos.

D’aquesta manera, per a la nit del 13 al 14 d’agost, data en què se celebra la coneguda Nit de l’Albà, l’Hospital General Universitari incrementarà alguns dels seus serveis. És el cas d’Oftalmologia, que comptarà amb un resident de presència física i un adjunt localitzat, i Traumatologia, que reforçarà el seu equip habitual amb dos metges més localitzats, als quals se suma un de presència física. Així mateix, un especialista de la Unitat de Mà es trobarà localitzat per a atendre qualsevol emergència relacionada amb la mà. 

L’hospital també tindrà preparat per a la nit de 13 dos equips d’infermeria localitzats per a obrir aquestes dues nits un quiròfan addicional si fora necessari.

Pel fet que el dia 14 és festiu, el Departament habilitarà aquest matí, si fora necessari, una consulta específica d’Oftalmologia a l’hospital, dotada amb un adjunt i un auxiliar d’infermeria, per a realitzar revisions de pacients amb afeccions oculars per ús de pólvora o per traumatismes, i en dies posteriors, les revisions les realitzarà l’equip d’Oftalmologia de guàrdia.

El matí del 15 d’agost s’obrirà Esterilització amb dos auxiliars d’infermeria per a preparar material en cas que fora necessari. Per la seua banda, l’UCI reforçarà el seu equip amb un facultatiu i un resident els dies 13, 14 i 15.

En el cas d’Urgències, que aquesta nit atén habitualment aquesta mena de pacients, el servei es reforça amb un adjunt de Traumatologia més durant la nit del 13, que se suma a l’equip habitual. Quant al personal d’Infermeria, el servei també comptarà en la nit del 13 amb dos infermers i dos auxiliars més, i la del 14, també amb dos infermers i dos auxiliars més. 

Aquest pla de reforç compta també amb un cirurgià plàstic que es trobarà localitzat per a atendre aquells pacients que ho necessiten. Cal destacar que l’hospital treballarà de manera coordinada amb la Unitat de Cremats de l’Hospital General d’Alacant i que hi ha un protocol d’actuació elaborat a aquest efecte. A més, s’obrirà una consulta específica de Cirurgia Plàstica el dia 14, que és festiu, per a continuar atenent pacients.

Quant al personal no sanitari, hi haurà un zelador més de guàrdia en Urgències durant la nit del 13 i dos més en la del 14. Per la seua banda, Informàtica també prestarà reforç amb un dels seus professionals, que es trobarà localitzat les dues nits. D’altra banda, Admissió sumarà un administratiu més en Urgències la nit del 13 i farà el mateix la del 14. També s’incrementarà les dues nits el personal de neteja amb una persona, i un membre més de Seguretat estarà present en Urgències també les dues nits.

Punts d’atenció sanitària

Per la seua banda, en el PAS d’Altabix presten servei habitualment tres metges i dos infermers, i es reforçarà amb un metge i un infermer més els dies 14 i 15 d’agost.

D’altra banda el PAC de Santa Pola funcionarà com habitualment, amb dos metges i dos infermers, els dies 13, 14 i 15.

A més, el Centre Salut de l’Altet té atenció 24 hores en mesos estivals, i a partir de les 21.00 presta atenció d’Urgències als pacients de l’Altet, els Arenals, Torrellano, la Vallverda i els Bassars, i atendrà també possibles ferits de la Nit de l’Albà. El PAC de l’Altet funcionarà tot l’estiu amb un metge i un infermer.

L’operatiu de reforç tant a l’hospital com als punts d’atenció sanitària s’ha decidit després de la reunió que la direcció del Departament té cada any amb els caps de servei de l’hospital.