Sanitat Universal i Salut Pública
Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell aprova la millora retributiva dels coordinadors CICU i el personal mèdic i d’infermeria del SAMU que realitze activitat addicional

05/08/2022
  • El programa té una dotació pressupostària anual de més de 3 milions d’euros

El Ple del Consell ha aprovat l’increment en la retribució salarial que perceben els metges coordinadors dels centres d’informació i coordinació d’urgències (CICU), així com el personal mèdic i d’infermeria del SAMU (i personal mèdic coordinador del CICU) que realitze una activitat addicional de manera voluntària fora de l’activitat ordinària. 

A més, s’obri la possibilitat de realitzar jornades addicionals en el Servei d’Emergències Sanitàries de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública (SES) al personal facultatiu i d’infermeria d’altres categories professionals, sempre que compten amb formació acreditada en urgències i emergències. 

El programa té una dotació pressupostària anual de 3.236.759 euros i l’objectiu que té és millorar les condicions retributives del personal del Servei d’Emergències Sanitàries (SES), incentivar la cobertura de les places SAMU i assolir més estabilitat de l’ocupació.

La modificació del programa especial de productivitat busca maximitzar la cobertura de tots els torns de treball en els recursos d’emergències atés l’augment en el nombre d’unitats SAMU i els nivells d’activitat assistencial. 

Per tant, aquestes millores permetran un increment dels recursos, la qual cosa redundarà en una millora de la qualitat en l’atenció sanitària a la ciutadania.