Educació, Cultura i Esport
#39SaguntaEscena

La companyia Marroch aborda la inquietud pel futur del planeta en ‘Perseverance’

13/08/2022
La companyia Marroch aborda la inquietud pel futur del planeta en ‘Perseverance’
  • La companyia alacantina presenta una peça de dansa per a tots els públics a la Glorieta
  • José Mercé ofereix en la mateixa jornada el seu segon concert de presentació 'd’El Oripandó’ al Teatre Romà

El Festival Sagunt a Escena, organitzat per la Generalitat per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, IVC, ofereix demà dia 14 (20 hores), a la Glorieta, ‘Perseverance’, espectacle de dansa per a quatre ballarins i un robot. El Teatre Romà acull també demà (22.30 hores) el segon concert que l’artista José Mercé ofereix en aquesta edició del festival.

Amb seu a Alacant, Cía. Marroch, la jove companyia de Salvador Rocher, María Palazón i Melodia García, busca la fusió de diferents llenguatges de moviment per a arribar a tots els públics. Entre els seus objectius hi ha el de transmetre emocions i traslladar els espectadors i espectadores “al lloc on naix la inspiració per a crear els espectacles”.

Sobre aquesta peça, la directora del festival, Inma Expósito, ha explicat: “A més d’acostar la dansa al públic més jove, la peça mostra un món distòpic per a fer-nos prendre consciència, mitjançant aquestes imatges, de l’estat del nostre planeta. Ho fa d’una manera directa, sense edulcorar. Amb una estètica atractiva, els personatges utilitzen el llenguatge del moviment per a transmetre un missatge necessari i urgent si volem garantir la vida a la Terra”.

L’arribada a Mart del robot Perceverance ha servit d’inspiració per a aquesta obra de recent creació que signen Salvador Rocher i Adrián Novella. En aquesta, els éssers que habiten Mart, que es comuniquen mitjançant el moviment, descobreixen que els humans estan maltractant el seu propi planeta. La connexió que s’estableix entre terrícoles i marcians és el rerefons per a parlar d’ecologia, de contaminació i de crisi climàtica.

Enèrgic, vitalista i atractiu visualment, l’espectacle, interpretat pel mateix Salvador Rocher, Angela Waidele, Diana Huertas i Melodia García, té una peculiar posada escena en què els elements escenogràfics han sigut dissenyats per José Luis Martín Huguet. La música la signa Alexander Espinoza.

Segon concert de José Mercé

A la nit, l’activitat es trasllada al Teatre Romà, on José Mercé ofereix el segon concert de presentació del seu nou treball musical, ‘El Oripandó’. L’artista de Jerez va oferir anit un espectacle en què les projeccions audiovisuals van aportar una dimensió expandida a la proposta, unint música, visuals i patrimoni.

Després de 50 anys de carrera, Mercé atresora una saviesa musical única. La seua experiència en l’escena converteix cada concert en un torrent d’art i complicitat amb el públic. Per a aquest treball, que va veure la llum el passat mes de març, ha estat acompanyat per Antonio Orozco. Junts han destil·lat sabers i estils per a elaborar uns temes que recorren diferents paisatges sonors i musicals.

Galeria d'imatges