Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

Metrovalencia recupera el 22 d’agost la circulació entre les estacions de Les Carolines-Fira i Fuente del Jarro

20/08/2022
tren circulando por la estación de Fuente del Jarro de Metrovalencia
  • Els treballs de renovació previstos en aquest tram s’han completat segons com estava previst, per la qual cosa la línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) funcionarà des de dilluns amb normalitat
  • Està previst que la resta d’actuacions en les línies 1 i 3 finalitzen el 31 d’agost i que l’1 de setembre tota la xarxa estiga ja en servei

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) restablirà el pròxim 22 d’agost, des de l’inici del servei, la circulació ferroviària entre les estacions de Les Carolines-Fira i Fuente del Jarro de la línia 2 de Metrovalencia (Llíria-Torrent Avinguda). L’obertura es du a terme una vegada s’han finalitzat les obres de renovació de via que han obligat a tallar el trànsit ferroviari entre les dues estacions, des del passat 4 d’agost.

Després de completar aquests treballs, així com també els executats anteriorment en el tram comprés entre les estacions de L’Eliana i Llíria, la línia 2 de Metrovalencia recupera la normalitat en el servei al llarg de tot el seu recorregut.

En la resta de la xarxa, els treballs continuen fins al pròxim 31 d’agost en la línia 1 (Castelló-Bétera), en els trams Alginet-Castelló i entre Empalme i Bétera. En la línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) el tall del servei afecta el tram que comunica les estacions d’Alboraia Peris Aragó i Rafelbunyol.

Mentre s’executen aquestes obres, FGV ha posat en marxa un servei alternatiu d’autobús en els trams afectats. Cada estació de metro compta amb personal informador per a facilitar a les persones usuàries l’accés a les parades d’autobús i el transbord, atés que algunes d’aquestes parades, per impossibilitat física d’accés dels vehicles, no estan en la mateixa estació del tren.

Des d’FGV es demana disculpes per les molèsties que puguen ocasionar aquestes obres i es recomana a les persones usuàries que s’informen del pas dels trens, de la ubicació de les parades dels autobusos i de les freqüències d’aquests en la pàgina web de Metrovalencia i en el telèfon gratuït d’informació i atenció al client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv o en l’app oficial de Metrovalencia.

Treballs de renovació

Per a executar aquestes actuacions la Generalitat ha pressupostat més de 32 milions d’euros, IVA inclòs, amb l’objectiu de renovar diferents trams d’aquestes línies i aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

Amb aquesta intervenció, la primera fase de la qual es va dur a terme l’abril d’enguany, s’actua sobre aparells de via i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per a vianants i entre andanes.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front a la deterioració que pateixen aquests elements, provocada pel pas del temps i per les condicions climatològiques. Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que més problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen reemplaçar-los a curt o mitjà termini.

Galeria d'imatges