President
Congrés de l'Habitatge

Ximo Puig defensa el sector de la construcció com a “motor d’ocupació, riquesa i sostenibilitat” i aposta per l’eficiència energètica en l’habitatge

21/09/2022
Ximo Puig defensa el sector de la construcció com a “motor d’ocupació, riquesa i sostenibilitat” i aposta per l’eficiència energètica en l’habitatge
  • El president de la Generalitat ha assistit al III Congrés Nacional de l'Habitatge que té lloc a València
  • Advoca per la descarbonització dels processos constructius, la digitalització, la transferència de coneixement i la implementació de nous cicles formatius per a fer que la situació de falta de mà d'obra en el sector revertisca
  • Assenyala que la designació de la Comunitat Valenciana com a Regió Europea Innovadora en Edificació és un reconeixement a un “ecosistema publicoprivat que avança en bones pràctiques”
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat el sector de la construcció com a “motor d'ocupació, riquesa i sostenibilitat” i ha apostat per un habitatge “més assequible” i eficient energèticament.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en el III Congrés Nacional d'Habitatge que té lloc a València, organitzat per l'Associació de Promotors Constructors d'Espanya (APCEspaña), en la qual ha destacat el suport de la Generalitat al sector per a assolir l'eficiència energètica i la descarbonització dels processos constructius. 

En aquest sentit, el president ha assenyalat com a objectiu del Consell aconseguir que edificis i barris “ens ajuden davant de la dependència energètica”, i ha advocat per instal·lar renovables “en cada edifici”, tant públic com privat. 

De la mateixa manera, el cap del Consell ha advocat per la digitalització a través de la tecnologia BIM; la transferència de coneixement des de la Universitat o els instituts tecnològics, per a treballar nous materials o processos; la implementació de nous itineraris formatius per a fer que la situació de falta de mà d'obra revertisca, i la compra pública d'innovació, des de l'Agència Valenciana de la Innovació.

Ximo Puig ha assegurat que la Comunitat Valenciana ha sigut una “terra líder” en el sector de la construcció, i ha apostat per liderar ara “la transició cap a un nou paradigma”. En aquest sentit, ha mostrat el compromís de la Generalitat per ser un “aliat facilitador” i agilitzar iniciatives que beneficien aquest sector.

Iniciatives en matèria d'habitatge

En el transcurs de l'acte, el president s'ha referit a l'oportunitat que suposen els fons europeus i ha recordat que la Comunitat Valenciana ha sigut una de les primeres a posar en marxa el Pla de recuperació transformació i resiliència, amb més de 200 milions, 124 milions dels quals s'han destinat a rehabilitació en entorns construïts, 54 milions a construcció d'habitatges en lloguer social en sòl autonòmic i 51 més per a rehabilitació d'edificis públics.

A més, s'ha referit al Pla d'habitatge 2022-25, que preveu més de 240 milions, i l'execució de noves línies com ara el Pla Conviure, Recuperem llars i el Pla Irta.

Finalment, ha valorat la designació de la Comunitat Valenciana com a Regió Europea Innovadora en Edificació, i ha assegurat que es tracta del reconeixement a un “ecosistema publicoprivat que avança en bones pràctiques”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig