Presidència
A Vilanova d'Alcolea

Colomer advoca per reflexionar sobre el valor del territori i l'autenticitat com a “clau del futur” per a les destinacions turístiques

28/09/2022
  • El secretari autonòmic de Turisme ha inaugurat la tercera jornada de sensibilització que organitza l'Associació Intermunicipal de la Plana de L'Arc, la qual se centra en el 'El paisatge turístic urbà i rural'
  • Aquesta sessió s'emmarca dins del Pla de dinamització i governança turística de la zona, al qual Turisme CV destina 130.000 euros

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat a Vilanova d'Alcolea la tercera jornada de sensibilització que organitza la Plana de L'Arc, centrada en el 'El paisatge turístic urbà i rural', la qual té com a objectiu posar en valor el conjunt del territori per mitjà de la sostenibilitat.

Es tracta d'una sessió emmarcada dins del Pla de dinamització i governança turística de l'Associació Intermunicipal de Promoció de la Plana de L'Arc, la qual està conformada pels municipis de Benlloc, Cabanes, la Serra d'en Galceran, les Coves de Vinromà, la Torre d'en Doménec, Vilafamés, Vilanova d'Alcolea i la Vall d'Alba.

El titular de Turisme ha posat en valor els plans de dinamització, especialment el de la Plana de l'Arc, "en el qual tots estem alineats per a treballar un canvi de mentalitat, de concepte d'un territori que s'ha convertit en un viver d'idees on caben totes les mirades".

Així mateix, ha advocat a "reflexionar sobre el valor del territori i de l'autenticitat", i ha recordat que "el que que no té replica al món, té la clau del futur". Una vegada més, el titular de Turisme ha reiterat la seua defensa del territori i ha assenyalat que "serà sempre la proposta més honesta i competitiva en el mercat".

Colomer ha estat acompanyat per l'alcalde de Vilanova d'Alcolea, Francisco Oller; la diputada provincial de Castelló, Virginia Martí; el president de l'Associació Intermunicipal de la Plana de L'Arc, Ángel Ribes; i el director de la jornada de la Universitat Jaume I, Jaume Gual.

Pla de dinamització de la Plana de L'Arc

Amb el Pla de dinamització de la Plana de L'Arc, Turisme Comunitat Valenciana destina un total de 130.000 euros en 2022, la mateixa quantitat que aporten a parts iguals el Patronat Provincial de Turisme de Castelló i la mateixa Associació de la Plana de L'Arc.

Els plans de dinamització i governança turística de la Comunitat són una iniciativa de la Generalitat, instrumentada per mitjà de la formalització de convenis entre Turisme Comunitat Valenciana, les diputacions provincials i altres administracions públiques i ens privats.

Aquesta iniciativa està destinada a la innovació, la modernització, el foment i la consolidació dels productes turístics valencians, en què fonamentalment s'atenen criteris de millora de la competitivitat, la sostenibilitat i el reequilibri socioterritorial.

Galeria d'imatges