Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Prevenció d'incendis

Transició Ecològica construeix un nou observatori de prevenció d'incendis forestals a Jérica

01/10/2022
Transició Ecològica construeix un nou observatori de prevenció d'incendis forestals a Jérica
  • Reforça la vigilància en una àmplia zona que comprén diversos municipis de l'Alt Palància i dos parcs naturals
  • La torre està situada pròxima al perímetre del recent incendi forestal de Bejís

La Conselleria de Transició Ecològica ha recepcionat el nou observatori d'incendis forestals de Feliciano, al terme municipal de Jérica, després de la recent construcció d'aquest. La nova torre reforça la xarxa d'infraestructures de vigilància i prevenció d'incendis forestals de la Generalitat.

L'observatori, l'obra del qual ha tingut un cost d'uns 270.000 euros, se situa a l'Alt de Sayas, a 776 metres d'altitud, i cobreix visualment una superfície forestal de 22.466 hectàrees i un total de 29.519 hectàrees dels termes municipals de Jérica, Viver, Torás, Teresa, Segorbe, Castellnovo i Caudiel. A més, la visió des de l'observatori abasta bona part dels parcs naturals de la Serra d'Espadà i de la Serra Calderona.

El nou equipament consisteix en una torre metàl·lica de 16 metres d'altura sobre la qual hi ha una cabina envidrada hexagonal. També disposa d'una xicoteta edificació auxiliar que alberga els peus de la torre. A més, disposa d'un espai habilitat per al personal, lavabo i garatge i disposa d'un equip de transmissió i una estació meteorològica automàtica.

Aquesta infraestructura reforça i continua l'estratègia de prevenció d'incendis forestals de la Conselleria que, alhora, avança en les tasques de millora de la resta d'observatoris amb la finalitat d'adaptar-los a les necessitats actuals de dotacions, qualitat i seguretat.

Galeria d'imatges