President
Cersaie 2022

Ximo Puig avança que la Generalitat completarà les ajudes directes de l'Estat al sector ceràmic per a arribar fins als 500.000 euros per empresa i demana augmentar el suport econòmic que concedeix la UE

29/09/2022
Ximo Puig avança que la Generalitat completarà les ajudes directes de l'Estat al sector ceràmic per a arribar fins als 500.000 euros per empresa i ...
  •  El president treballarà junt amb el sector per a visibilitzar la necessitat de mesures immediates i defensa una acció potent per part de l'executiu estatal i davant de la UE per a aconseguir el màxim suport econòmic per a fer front a l'alça dels preus energètics
  •  El responsable del Consell defensa en la visita a Cersaie 2022 un alineament de les ajudes que reben les empreses gas-intensives a Europa perquè no hi haja un tracte desigual
Bolonia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la Generalitat completarà les ajudes directes que concedeix actualment el govern central al sector ceràmic perquè es puga arribar fins als 500.000 euros per empresa i ha reivindicat una acció "potent" per part de l'executiu estatal i davant de les institucions europees per a obtindre el màxim suport econòmic amb el qual compensar l'alça dels preus energètics.

Ximo Puig ha fet aquestes declaracions durant la visita al certamen internacional Cersaie, un aparador internacional per al sector ceràmic que en l'actual edició compta amb la participació de 121 empreses de la Comunitat Valenciana.

El responsable del Govern Valencià ha insistit que el Consell arribarà fins al màxim que permet la UE per a secundar amb ajudes directes la indústria taulellera. "Fins on puguem arribar en la complementarietat, ho farem", ha garantit.

En aquest sentit ha recordat que, dins del Pla nacional de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna, amb el qual el govern espanyol destina 125 milions d'euros en aportacions directes a empreses gas-intensives, es preveuen ajudes que poden arribar, segons la intensitat de consum de gas, a 400.000 euros per empresa, i ha subratllat que la Generalitat arbitrarà accions per a completar-les i elevar el límit fins als 500.000 euros.

Puig ha exposat que el sector afronta una conjuntura d'increment continuat de costos energètics des de 2021 que suposa una amenaça per a la viabilitat econòmica de les empreses, i ha indicat que es necessiten "respostes per part del Govern d'Espanya i d'Europa" i l'activació dels mecanismes financers corresponents, perquè, com ha afegit, cada dia que passa suposa no solament pèrdua de competitivitat, sinó, fins i tot, risc de tancament d'empreses.

Finançament del sobrecost energètic

El responsable del Consell ha defensat que, en la línia d'aconseguir el màxim suport econòmic per al sector, és partidari d'avançar en accions com la que s'està aplicant a Itàlia, on han adoptat mesures per a finançar el 30 % del sobrecost energètic.

A més, ha destacat la importància de visibilitzar la importància del sector ceràmic per a la puixança econòmica de la UE per mitjà d'iniciatives com el front comú acordat en aquesta mateixa missió institucional amb la regió d'Emília-Romanya per a reclamar mesures immediates i accions estructurals.

Puig ha reivindicat, a més, un alineament de les ajudes que reben les empreses gas-intensives a la Unió Europea, així com una posició global comuna, ja que, segons ha remarcat, no pot haver-hi a Europa diferències en les ajudes que reben les empreses, perquè això genera distorsió de la competència.

El president, l'agenda del qual a Bolonya també ha incorporat reunions amb la patronal Ascer i representants del sector de frites i esmalts, ha destacat que el Consell manté diàleg permanent amb el sector, com ho demostren els mecanismes d'interlocució, com la Mesa de la Ceràmica, i ha assenyalat que ha d'haver-hi una consideració especial per a un sector fonamental per a equilibrar la balança de pagaments espanyola i que constitueix el principal motor econòmic per a la província de Castelló, amb 17.000 ocupacions directes i 40.000 indirectes.

Cersaie està entre les fires més importants del món i en l'actual edició compta amb la participació de 624 empreses, de les quals 136 són espanyoles i exposen en la fira i, entre aquestes, 121 estan radicades en la Comunitat Valenciana (112 de Castelló). Disposa d'una superfície d'exposició de 140.000 m² per a detallistes i l'any passat va comptar amb 62.943 visitants.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig