Educació, Cultura i Esport

‘Anna Bolena’ esgota les localitats i rep una ovació imparable en la seua preestrena per a joves en Les Arts

29/09/2022
‘Anna Bolena’ esgota les localitats i rep una ovació imparable en la seua preestrena per a joves en Les Arts
  • Les Arts inicia aquest dissabte, 1 d’octubre, la ‘Trilogia Tudor’, la sèrie d’òperes que Gaetano Donizetti va dedicar a la controvertida dinastia anglesa
  • Des que el va recuperar Maria Callas, el paper d’Anna Bolena està reservat a les dives de cada generació, des de Caballé fins a Devia
     

El públic jove, menor de 28 anys, va esgotar les localitats ahir per a la preestrena d’‘Anna Bolena’, la primera gran òpera de la temporada 2022-2023, que, a més, va rebre una sonada ovació de peu per part dels 1.460 espectadors que van omplir la Sala Principal.

Amb ‘Anna Bolena’, Les Arts s’endinsa en una de les sagues operístiques més apreciades, la ‘Trilogia Tudor’, que Gaetano Donizetti va dedicar a la controvertida i poderosa dinastia reial, imprescindible per a entendre l’ascens i la puixança d’Anglaterra com a potència.

Les Arts ha programat en total cinc funcions, de l’1 al 13 d’octubre, d’aquest drama, amb direcció musical de Maurizio Benini i escènica de Jestke Mijnssen, que també treballaran junts en l’estrena de les pròximes entregues de la sèrie Tudor; ‘Maria Stuarda’ i ‘Roberto Devereux’.

La trilogia de Donizetti, ja des de la primera entrega amb ‘Anna Bolena’, es considera com un dels grans desafiaments del repertori belcantista. Maria Callas va ser l’encarregada de recuperar i tornar als grans teatres aquesta obra dedicada al convuls matrimoni d’Enric VIII amb la cortesana. Després de l’estrena de ‘La Callas’, dives com Montserrat Caballé, Edita Gruberová o Mariella Devia van anar un pas més enllà, ja que van interpretar les tres protagonistes de la trilogia.

Eleonora Buratto, que ahir s’estrenava davant del públic jove com a ‘Anna Bolena’, va rebre una de les més grans ovacions, juntament  amb la valenciana Silvia Tro Santafé, en el paper de Giovanna Seymour, Ismael Jordi (Lord Percy) i Alex Esposito, que va encarnar el temut Enrico VIII.

En aquest sentit, Les Arts recorda que des d’aquesta temporada s’han posat en marxa noves iniciatives per a continuar amb l’obertura de la seua programació al públic més jove i augmentar la seua accessibilitat.

Per a fer-ho, la nova ‘Tarifa Plana Jove’ permet gaudir de cinc espectacles per a triar per un preu de 50 euros, per als menors de 28 anys, i de 100 euros, per als menors de 35. Les propostes, fins a un total de cinc, entre les quals els joves poden triar inclouen les funcions d’òpera en la Sala Principal, en les zones 5 i 6, els concerts de ‘Les Arts és Simfònic’, en zona 3, i de ‘Les Arts és Barroc’, sense limitació de zona, o l’òpera en concert ‘Alcina’, en les zones 3 i 4. 

Dos dies abans de l’espectacle, sempre vinculat a la disponibilitat de localitats, els titulars de la ‘Tarifa Plana Jove’ podran triar les seues entrades per al concert o l’òpera seleccionats en qualsevol zona de la sala.

Galeria d'imatges