Justícia, Interior i Administració Pública
Formació

L'Ivaspe entra en la xarxa d'escoles de formació europea en emergències

01/10/2022
L'Ivaspe entra en la xarxa d'escoles de formació europea en emergències
  • La Unió Europea tria l'Ivaspe com a escenari d'entrenament internacional per a personal d'emergències
Cheste.

L'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) acull la primera de les tres edicions d'un curs en què professionals d'emergències de la Unió Europea completen una formació que els habilitarà com a experts en missions internacionals després de completar deu dies d'entrenament teoricopràctic. 

Aquest programa situa per primera vegada l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències com a part d'un consorci europeu integrat per Alemanya, Protecció Civil Italiana, Islàndia i la ciutat de Dublín, creat amb el propòsit de continuar enfortint el sistema d'Operacions Europees de Protecció Civil i Ajuda Humanitària. 

En concret, les instal·lacions de l'Ivaspe s'han convertit en la seu de l'OPM, el curs de gestió operativa que en aquesta edició ha organitzat i liderat la delegació alemanya i en el qual participen prop de 60 persones, entre alumnat, organització i docents. D'aquesta manera, durant una setmana, 20 professionals d'emergències amb perfils diversos han rebut una formació teòrica per part d'experts en diferents matèries per a finalitzar amb un exercici pràctic o missió, que en aquest cas els ha situat en uns grans incendis al Canadà, als quals han de respondre formant part de l'ajuda internacional. 

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha valorat la importància que l'Ivaspe forme part de la cadena de formació europea en emergències, un aspecte –ha dit– "que ens situa com a referents entre els estats membres en l'àmbit de la preparació, qualificació i professionalització dels equips que es mobilitzen davant dels nous escenaris de vulnerabilitat".

Els cursos desenvolupats en l'Ivaspe –ha puntualitzat– "són considerats d'una importància vital per a la Unió Europea, la qual aposta per aquests tipus de consorcis, com el que integra l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències".

Ángel ha agregat que aquesta xarxa de formació internacional "ens permet establir noves sinergies amb experts de tota Europa, intercanviar experiències i, en definitiva, disposar d'un coneixement més profund de la gestió de les emergències per a millorar les habilitats de coordinació i avaluació de la resposta contra els desastres". 

En l'actualitat ja són més de 200 els socis i sòcies humanitaris, incloses les organitzacions humanitàries no governamentals europees, internacionals (incloses les agències de les Nacions Unides), així com, també, les agències especialitzades dels Estats membres.

Galeria d'imatges