Presidència

Un informe del Consell destaca el creixement de l'economia valenciana impulsada pel turisme, les exportacions i reforçada per les noves mesures fiscals

02/10/2022
  • L'informe de conjuntura econòmica del mes de setembre reflecteix la millora de l'economia valenciana amb dades positives en pernoctacions hoteleres i exportacions
  • La directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, destaca les mesures del Consell per a ajudar les famílies i les empreses a fer front a la inflació
     

L'informe de conjuntura econòmica corresponent al mes de setembre, presentat pel Consell, destaca el creixement de l'economia valenciana impulsada pel turisme, les exportacions i reforçada per les noves mesures fiscals.

La directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha indicat que s'han registrat 7,6 milions de pernoctacions hoteleres durant els mesos de juliol i agost, la qual cosa suposa un increment del 28 % respecte al mateix període de l'any passat. 

Es tracta, ha afegit Berenguer, d'unes dades de creixement "excepcionals" amb els quals el sector ha aconseguit "pràcticament" igualar les dades de l'estiu de 2019, especialment "gràcies al turisme estranger, que ha superat en un 4 % les pernoctacions de 2019".

Pel que respecta a les exportacions, ha informat que durant el mes de juliol passat van aconseguir un valor de 3.417 milions d'euros, "una xifra rècord per a aquest mes, amb la qual encadenem 17 mesos seguits en positiu" i que situa la Comunitat Valenciana 12 punts per damunt de la mitjana d'Espanya, amb un increment del 32,5 % interanual.

A més, la directora general ha ressaltat l'augment en les exportacions d'automòbils, que han experimentat un ascens del 36,1 %, així com dels productes ceràmics, que s'han incrementat en un 36 %.

Pel que fa a la inflació, Berenguer ha assenyalat que "continua en nivells preocupants", per la qual cosa ha assegurat que continua sent "el gran repte per a la nostra economia". No obstant això, la directora ha valorat que els costos del petroli i les matèries primeres industrials "estan descendint", per la qual cosa ha mostrat el seu optimisme i la seua esperança en què això repercutisca en una reducció de preus. 

Finalment, Berenguer ha assenyalat que des de l'inici de l'escalada de preus la Generalitat "ha adoptat diverses iniciatives per a ajudar famílies, economies domèstiques i empreses a fer front a aquesta crisi dels preus". Unes mesures a les quals se sumen les anunciades pel president de la Generalitat com la gratuïtat del transport públic per als menors de 30 anys i una reforma fiscal "per a la majoria", que suposarà "un estalvi mitjà de 111 euros" per als contribuents que cobren menys de 60.000 euros anuals.

Talls de veu relacionats

Declaracions de la directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer