Presidència

El Museu de les Ciències acull aquest dijous la conferència ‘Pols còsmica’ impartida per Olga Muñoz, de l’Institut d’Andalusia (IAA-CSIC)

12/10/2022
El Museu de les Ciències acull aquest dijous la conferència ‘Pols còsmica’ impartida per Olga Muñoz, de l’Institut d’Andalusia (IAA-CSIC)
  • En l'activitat s'inclou una observació posterior amb telescopis i és gratuïta a través de la inscripció en la pàgina web de la Ciutat de les Arts i les Ciències
  • La conferència es podrà seguir en directe a partir de les 19.00 hores a través del canal de YouTube de la Ciutat de les Arts i les Ciències

El Museu de les Ciències continua a la tardor el cicle de conferències Astronomia amb una nova proposta per al públic aficionat a aquest fascinant camp. La cita serà el dijous 13 d'octubre amb la conferència impartida per la doctora en Ciències Físiques Olga Muñoz, científica titular del Departament de Sistema Solar de l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia (IAA-CSIC). És una activitat de lliure accés, amb la prèvia inscripció en la pàgina web de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i té lloc a partir de les 19.00 hores a l'Auditori Santiago Grisolía.

Després de la conferència, si les condicions meteorològiques ho permeten, es realitzarà una observació amb telescopis des del Jardí d'Astronomia de l'Umbracle. El dijous 13 d'octubre s'observarà la galàxia d'Andròmeda i Júpiter, l'observació serà guiada per l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA).

La doctora en Ciències Físiques Olga Muñoz explicarà en la seua conferència del 13 d'octubre que les partícules xicotetes de pols còsmica són les rajoles a partir de les quals es formen els sistemes planetaris, incloent-hi el sistema solar. On i com es forma la pols còsmica, per què és important saber la seua grandària i com podem caracteritzar-la a partir de l'anàlisi d'observacions astronòmiques, o de les dades proporcionades per missions espacials, són algunes de les qüestions que s'hi abordaran.  

Galeria d'imatges