Presidència
AVANT

La Generalitat concedeix ajudes per valor de 600.000 euros per a gestió i reforestació de boscos a 38 municipis en risc de despoblament

27/10/2022
  • El DOGV publica la concessió de subvencions als municipis inclosos en l'Agenda AVANT
  • A Castelló s'han beneficiat 16 municipis, amb una inversió de 171.188 euros; a València, 20 localitats amb un import de 401.403 euros, i a Alacant, dos municipis amb una inversió de 27.408 euros

La Generalitat ha concedit ajudes per valor de 600.000 euros a 38 municipis en risc de despoblament dirigides a la gestió i a la reforestació de boscos.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat, aquest dijous, la resolució de concessió de les subvencions de Presidència de la Generalitat, destinades a donar suport als municipis de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) per a la realització d'activitats de manteniment, recuperació i reforestació dels boscos mediterranis dels respectius termes municipals.

En total, a la província de Castelló s'han beneficiat 16 municipis, amb una inversió de 171.188,21 euros; a València, les ajudes han arribat a 20 localitats amb un import de 401.403,18 euros, i a Alacant, han sigut dos municipis els beneficiats amb una inversió de 27.408,61 euros.

Les ajudes es divideixen en dues línies de subvencions. D'una banda, per a la recuperació de boscos i la millora de la gestió forestal, amb una inversió de 200.000 euros per als municipis Algimia de Almonacid, Vistabella del Maestrat, Torás, Sot de Ferrer, Alcudia de Veo, El Toro, Benafigos, Teresa i Villanueva de Viver, a Castelló; Alcublas, Bicorp, Chulilla, La Yesa, Cortes de Pallás, Quesa, Jalance, Millares, Zarra, Calles, Gestalgar i Ademuz, a València, i Benimassot a Alacant.

Aquestes ajudes inclouen la contractació de personal per al manteniment, la neteja i la prevenció d'incendis.

D'altra banda, la línia de subvencions dirigida a la reforestació del bosc mediterrani, amb una quantia de 400.000 euros, beneficiarà les poblacions de Bejís, Gaibiel, Vall de Almonacid, Atzeneta del Maestrat, la Pobla de Benifassà, Rossell i Zucaina, a Castelló; Alcublas, Andilla, Bicorp, Chulilla, Jarafuel, La Yesa, Alpuente, Quesa, Bugarra, Chelva, Jalance, Tuéjar, Castielfabib, Pedralba i Zarra, a València, i el municipi de Tàrbena a Alacant.

En aquesta línia s'inclouen els treballs de repoblació forestal de nova planta, els de recuperació ambiental de zones degradades i les actuacions de millora d'hàbitats, així com l'adquisició de béns inventariables.