Presidència
 Exposició itinerant

La directora general de Promoció Institucional destaca que l'exposició ‘From Spain with Design’ acosta a la societat “la millor mostra del disseny”

27/10/2022
La directora general de Promoció Institucional destaca que l'exposició ‘From Spain with Design’ acosta a la societat “la millor mostra del disseny”
  • Fernanda Escribano ha inaugurat l'exposició, que reuneix 145 obres de professionals i estudis de les organitzacions que integren la Xarxa Espanyola d'Associacions de Disseny
  • La mostra es podrà visitar al palau de les Comunicacions de València fins a l'11 de desembre

La directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, ha inaugurat aquest dijous, juntament amb el president de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), Ángel Martínez, l'exposició itinerant From Spain with Design / Identitat i territori, al palau de les Comunicacions de València.

Durant la presentació, Escribano ha destacat l'aposta de l'ADCV perquè “l'exposició vinga a València i ens done l'oportunitat que la Generalitat albergue una mostra del millor disseny espanyol”.

“Les 145 obres -ha continuat la directora general- de professionals i estudis de les 13 organitzacions que integren la Xarxa Espanyola d'Associacions de Disseny (READ), així com les 50 peces dissenyades a la Comunitat Valenciana, fan valdre el disseny i l'acosten en tota la seua dimensió a la societat valenciana”.

L'exposició, que estarà oberta al públic fins a l'11 de desembre al palau de les Comunicacions, s'emmarca en el projecte From Spain with Design impulsat per la READ i compta amb la col·laboració de la Generalitat i de l'ADCV per a fer-la itinerant.

La mostra recull projectes de disseny de diverses àrees -disseny gràfic, industrial, de producte, d'interiorisme i disseny de serveis-, que destaquen per la seua qualitat, per la projecció en el mercat nacional i internacional i per ser un model de sinergia entre professional, o estudi de disseny, i empreses; per donar respostes coherents, i per aportar valor.

Les obres s'organitzen al voltant de cinc eixos temàtics: Identitat i territori; Interseccions; Internacionalització; Sostenibilitat, i Complicitats. El disseny expositiu, desenvolupat per Enorme Estudio, incorpora un sistema de peanyes que en permet la rèplica, adaptant-la a espais diferents i quantitat de projectes exhibits.

Un total de 50 peces de disseny valencià

En cada escala, l'exposició reforça la representativitat de professionals i estudis locals i es complementa amb una programació d'activitats paral·leles. A València, la mostra recull mig centenar d'obres de 40 professionals i estudis de disseny entre els quals destaquen Locandia Estudio; Alegre Design; Gallén+Ibáñez&Co; Kike Correcher; Lavernia&Cienfuegos; Culdesac+Closca; Odosdesign; Héctor Serrano; Made Studio; Joanrojeski Estudi Creatiu; Dídac Ballester; Eduardo del Fraile; Nereida Tarazona; Nacho Timón Studio; Estudi[H]ac; Ricardo Alcaide; Rolser; Sandra Figuerola; Tíscar Design; Vicent Martínez Disseny, i Ximo Roca Diseño, entre altres.

Activitats complementàries

El programa d'esdeveniments paral·lels a la mostra a València, desenvolupat per ADCV, ha arrancat aquest dijous amb una sessió especial de les trobades Altavoz. Hi han participat 15 estudis de la Comunitat Valenciana que exposen alguna de les seues obres en FSWD: Identitat i territori.

Altavoz és un format de presentacions creat per l'ADCV per a mostrar projectes de disseny d'una forma ràpida i vibrant, amb un temps màxim de tres minuts per intervenció, a manera de pitch.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions de la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano