President
Conferència mundial de disseny

Ximo Puig destaca la influència del disseny i el qualifica d’“element clau” en tots els sectors productius i econòmics de la Comunitat Valenciana

03/11/2022
Ximo Puig destaca la influència del disseny i el qualifica d’“element clau” en tots els sectors productius i econòmics de la Comunitat Valenciana
  • Advoca per desenvolupar una política valenciana de disseny que complisca amb els objectius de desenvolupament sostenible i impulse l'economia 
  • Assenyala que el disseny genera riquesa i ocupació, millora la qualitat de vida de les ciutats i contribueix al fet que siguen “més humanes, inclusives, accessibles i segures”
  • Les indústries vinculades amb el disseny a la Comunitat Valenciana representen el 13 % del PIB i el 12 % de l'ocupació
  • El president de la Generalitat ha assistit a l'obertura de la Conferència Mundial de Polítiques de Disseny
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat la influència del disseny en el dia a dia de la ciutadania, i l'ha qualificat d'“element clau” en tots els sectors productius i econòmics de la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell ha fet aquesta valoració en l'acte d'obertura de la Conferència Mundial de Polítiques de Disseny, al qual també han assistit el ministre d'Educació i Esport, Miquel Iceta; el conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent; l'alcalde de València, Joan Ribó; el president de la World Design Organization, David Kusuma, i el director de València Capital Mundial del Disseny, Xavi Calvo.

Ximo Puig ha destacat que a la Comunitat Valenciana les indústries vinculades al disseny representen un 13 % del PIB i el 12 % de l'ocupació, la qual cosa suposa més de 215.000 llocs de treball. A més, ha recalcat que el disseny “millora la qualitat de vida de les persones i de les ciutats” i contribueix al fet que “siguen més humanes, inclusives, accessibles i segures”.

València, Capital Mundial del Disseny 2022

En la seua intervenció, Ximo Puig ha instat a aprofitar el treball realitzat perquè la ciutat de València esdevinguera la Capital Mundial del Disseny en 2022 i ha fet una crida a impulsar un disseny “enfocat al món real”, que “ens ajude a viure millor”.

Sobre aquest tema, ha destacat “el caràcter social del disseny” i s'ha referit a la necessitat de desenvolupar una política valenciana de disseny, “que complisca amb els objectius de desenvolupament sostenible i impulse l'economia”. 

De la mateixa manera, ha subratllat també que les polítiques de disseny, a més d'influir en la qualitat de vida de les persones, estan presents i “distingeixen” la cultura i les tradicions de la Comunitat Valenciana, amb exemples com la moda en les festes tradicionals i el protagonisme de l'escola valenciana de cartellisme.

Igualment, el cap de l'executiu valencià ha remarcat la influència que té el disseny en l'impuls de la innovació en la indústria manufacturera, i ha assegurat que “ofereix solucions als problemes” i ajuda a assolir els objectius de creixement de les empreses.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig