President
Reconeixements

Ximo Puig ha rebut en audiència les persones guardonades amb els Premis Rei Jaume I 2022

24/11/2022
Ximo Puig ha rebut en audiència les persones guardonades amb els Premis Rei Jaume I 2022
  • El lliurament dels premis, presidit per Ses Majestats els Reis, té lloc aquest divendres a la Llotja de València
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebut en audiència les persones guardonades amb els Premis Rei Jaume I 2022, un acte previ a la cerimònia de lliurament dels guardons, que serà aquest divendres, 25 de novembre, a la Llotja dels Mercaders de València, presidit per Ses Majestats els Reis, Felip VI i Letizia.

Els Premis Rei Jaume I reconeixen la trajectòria científica o empresarial de persones que han assolit l’excel·lència en el seu camp i que, a més, han desenvolupat la majoria de la seua carrera professional a Espanya. Consten de sis modalitats i estan dotats amb 100.000 euros en cada categoria, a més de medalla d’or i diploma.

Amb aquests premis es mostra l’agraïment del poble valencià a les persones guardonades pel seu compromís social, per la ciència i la innovació.

Durant l’acte, que s’ha celebrat al saló de Corts del Palau de la Generalitat, el president ha elogiat la tasca i la contribució dels premiats i ha valorat “el talent i l’excel·lència” a la Comunitat Valenciana i a Espanya.

Després de l’audiència, ha tingut lloc un sopar d’homenatge a les persones premiades, al qual també han assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno.

Persones premiades en l’edició de 2022

Cal recordar que el jurat dels Rei Jaume I ha atorgat el premi en la categoria d’economia a Marta Reynal-Querol, doctorada en Economia per la London School of Economics, investigadora de la Institució Catalana d’Investigació i Estudis Avançats i directora de l’Institute of Political Economy and Governance (IPEG) de Barcelona.

En la categoria d’emprenedoria, el guardó ha sigut per a Ángela Pérez Pérez, fundadora d’una de les primeres empreses biotecnològiques a Espanya i la primera dedicada al diagnòstic genètic humà Health in Code.

Montserrat Calleja Gómez, distingida amb el premi a les noves tecnologies, és doctora en Física i professora d’investigació CSIC amb 15 patents registrades i més de 90 articles indexats. Fundadora de les empreses tecnològiques Mecwins SA i Nanodreams SL.

En la modalitat d’investigació bàsica, ha sigut premiat Jesús María Sanz Serna, llicenciat i doctor en Matemàtiques per la Universitat de Valladolid i màster en Ciències en Anàlisi Numèrica de la University of Dundee.

En investigació mèdica, el guardó ha sigut atorgat al professor Antonio de Lacy Fortuny, doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i actualment cap del Servei de Cirurgia Gastrointestinal de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Finalment, la distinció a la protecció del medi ambient ha sigut per a Emilio Chuvieco Salinero, llicenciat i doctorat en Geografia a la Universitat Complutense de Madrid i reconegut expert mundial en el camp de la teledetecció i la seua aplicació a la localització i l’observació d’incendis forestals.

Galeria d'imatges