Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Fondos europeos

Habitatge i la Mancomunitat la Costera - la Canal firmen un conveni per a crear una oficina Xaloc d'habitatge

29/11/2022
El vicepresidente segundo afirma que el convenio impulsa la colaboración entre las administraciones locales y la autonómica
  • El vicepresident segon afirma que el conveni impulsa la col·laboració entre les administracions locals i l'autonòmica
  • La Generalitat destina 436.697 euros a crear aquesta nova oficina

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i la presidenta de la Mancomunitat de Municipis la Costera - la Canal i alcaldessa de Vallada, María José Tortosa, han signat un conveni per a posar en marxa una oficina amb servei de finestreta única en matèria d'habitatge, rehabilitació i regeneració urbana, integrada en la xarxa Xaloc.

L'objectiu de l'acord és determinar la posada en servei d'una oficina, la dotació d'una estabilitat financera i mitjans materials i personals, a més de prestar un servei a la ciutadania de manera contínua i amb qualitat.

El desenvolupament de les actuacions en matèria d'habitatge, regeneració urbana i rehabilitació d'edificis per part de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica exigeix una immediatesa i proximitat dels òrgans gestors a la ciutadania.

Per això, per a una major eficiència i una assistència al ciutadà més directa, es fa necessari encomanar la gestió, informació, mediació social i assessorament en aquestes matèries a favor de les entitats locals, com la Mancomunitat de la Costera  - la Canal.

Héctor Illueca ha agraït a la Mancomunitat la predisposició que té a col·laborar amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica en la implantació a escala municipal de les polítiques d'habitatge.

Així mateix, ha destacat la importància d'aquest conveni que “impulsa la col·laboració entre les administracions locals i l'autonòmica, un dels eixos fonamentals d'una acció de govern que aposta per la proximitat a les persones, fet que es tradueix en una gestió més eficient i també, molt important, una major agilitat en la tramitació administrativa”.

El vicepresident segon ha subratllat que “l'oficina Xaloc significa, a més, un pas fonamental per a canalitzar els fons europeus de rehabilitació i de promoció pública cap a tots els municipis i comarques del nostre territori i, en aquest cas, de les comarques de la Costa i la Canal de Navarrés.

En l'acte de la signatura també han sigut presents el director general de Coordinació de la Vicepresidència Segona, Marc Aparisi, i alcaldes i representants municipals de la Mancomunitat. Entre ells, el de Xàtiva, Roger Cerdà; de l’Alcúdia de Crespins, José Vicente Garrigós; de Montesa, José Barberá; de Cerdà, José Luis Gijón; de Llanera de Ranes, Antonio Lluch; de Moixent, Guillermo Jorques; de Novetlè, Rafael Vila; de Rotglà, Amador Climent, i l'alcaldessa d'Enguera, Matilde Marín, així com regidors i regidores d'altres municipis com la Llosa de Ranes i Llocnou.

El conveni permet la creació d'una oficina d'habitatge, rehabilitació i regeneració urbana que donarà cobertura als municipis que integren la Mancomunitat la Costera  - la Canal. Per a fer-ho, la Vicepresidència destina un total de 436.697 euros. Durant 2022 s'invertiran 41.197 euros i per als dos anys següents s'estableix la mateixa quantitat, 197.750 euros per a cadascun. Aquest conveni finalitzarà el 31 de desembre de 2024.

Galeria d'imatges