Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Dades d’atur registrat

El secretari autonòmic d’Ocupació destaca les “xifres històriques” de descens de l’atur i l’augment d’afiliats a la Seguretat Social a la Comunitat Valenciana registrats el mes de novembre

02/12/2022
  • La Comunitat Valenciana ha liderat al novembre el descens d’atur a Espanya
  • Enric Nomdedéu destaca que el descens de la desocupació arriba a tots els sectors, les franges d’edat i a tot el territori

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat les “xifres històriques” de descens de l’atur i l’augment d’afiliats a la Seguretat Social a la Comunitat Valenciana registrats el mes de novembre, dades que ha fet públiques el Ministeri de Treball i Economia Social.

El responsable de Labora ha informat que la Comunitat Valenciana ha liderat al novembre el descens d’atur a Espanya, amb 15.330 aturats menys (-4,32 % respecte al mes d’octubre passat).

A més, hi ha afegit que el descens de l’atur a la Comunitat Valenciana representa prop del 50 % de la reducció de la desocupació en el conjunt d’Espanya. “Som l’autonomia amb un descens de l’atur més important en termes absoluts”, ha subratllat Nomdedéu.

El secretari autonòmic ha destacat també que les dades d’afiliació a la Seguretat Social “són extremadament positives, amb 21.064 persones més cotitzant a la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un nou rècord històric”.

En aquest sentit, Nomedéu ha detallat que els sectors que han registrat un descens més gran en termes absoluts han sigut el sector serveis, amb quasi 12.000 aturats menys, i en termes relatius, el sector agrícola, amb una disminució del 9,06 %.

Així mateix, la millora de la situació arriba a tots els sectors, els gèneres i els grups d’edat, però destaca especialment la intensa reducció de l’atur juvenil, amb un descens del 14 %. De la mateixa manera, la desocupació baixa en 32 de les 33 comarques del territori.

Finalment, Enric Nomdedéu ha afirmat que “el mercat laboral valencià afronta la campanya de Nadal d’una manera positiva, incrementant substancialment l’ocupació”.

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu