Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Diversificació

L’aeroport de Castelló alberga 40 aeronaus en intensificar-se l’activitat de manteniment en temporada hivernal

07/12/2022
L’aeroport de Castelló alberga 40 aeronaus en intensificar-se l’activitat de manteniment en temporada hivernal
  • L’entrada en servei de les noves zones d’expansió ha augmentat la capacitat d’acolliment d’avions de la infraestructura

  • La directora general d’Aerocas, Blanca Marín, recalca que l’estratègia de diversificació afavoreix una desestacionalització de l’activitat

     

L’aeroport de Castelló alberga en l’actualitat prop de 40 aeronaus vinculades a les diverses activitats de l’àmbit industrial que es desenvolupen a la instal·lació, que s’intensifiquen durant la temporada d’hivern.

L’increment de la xifra d’avions que acull l’aeroport té a veure amb la tasca de les empreses Brok-air Aviation Group i e-Cube Solutions, dedicades, respectivament, als serveis de manteniment, reparació i revisió d’aeronaus (MRO), i d’estacionament i desmantellament.

La directora general d’Aerocas, Blanca Marín, ha explicat que les aerolínies aprofiten la temporada hivernal, en què es redueix el trànsit comercial, per a la realització de tasques MRO en les respectives flotes.

En aquest sentit, ha insistit en les prestacions de la companyia Brok-air Aviation Group, “que ha apostat de manera decidida per Castelló com a base de manteniment, com ho demostra la important inversió que ha fet en la construcció d’un hangar de 2.500 metres quadrats i 18 metres d’altura”.

Així mateix, la directora general ha assenyalat que l’aeroport ha incrementat la capacitat d’acolliment d’avions gràcies a la posada en marxa de noves àrees d’expansió, com la plataforma industrial de 31.000 metres quadrats que va entrar en servei a principis d’enguany.

Blanca Marín ha subratllat que l’estratègia de diversificació de l’aeroport permet mantindre estable l’activitat al llarg de tot l’any. “La reducció del trànsit comercial durant la temporada d’hivern es compensa amb l’increment de l’activitat industrial. I succeeix el procés invers durant el període estival”, ha explicat.

La responsable de l’Aeroport ha recalcat l’“alt valor” de la indústria aeronàutica, “ja que comporta una elevada especialització i requereix personal qualificat”.

En aquest sentit, Blanca Marín ha valorat l’aposta de la Generalitat per la implantació a l’aeroport de Castelló de cicles de Formació Professional vinculats a la branca aeronàutica, “ja que suposen un factor de competitivitat per al mateix aeroport i una oportunitat d’ocupabilitat per a la gent del territori”.

Galeria d'imatges