Presidència
Comité Ètica del Turisme

Turisme Comunitat Valenciana impulsarà una nova campanya de ‘Turisme responsable i sostenible’ en 2023

07/12/2022
  • La campanya, dotada amb prop de 5 milions d'euros i una vigència de dos anys, anirà dirigida tant a visitants com a empreses turístiques
  • Es tracta d'una de les mesures acordades en el Comité d'Ètica del Turisme de la Comunitat Valenciana reunit aquest dimecres a València

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presidit en el Centre de Turisme (CdT) de València la reunió del Comité d’Ètica del Turisme, l’òrgan consultiu encarregat d’impulsar la implementació del Codi Ètic del Turisme Valencià, que naix després de la Llei de turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana.

Una trobada en la qual s’ha acordat impulsar la nova campanya de Turisme responsable i sostenible, que es llançarà a principis del pròxim any 2023. Colomer ha anunciat que “amb aquesta nova iniciativa volem reforçar el posicionament de la Comunitat Valenciana com a destinació turística de qualitat, sostenible i responsable”.

La nova campanya comptarà amb una inversió total de 4.920.000 euros i una vigència d’un any, renovable a una altra anualitat, i anirà dirigida tant a visitants com a empreses i entitats turístiques de les tres províncies.

En aquest sentit, es pretén, d’una banda, “sensibilitzar els turistes que visiten la Comunitat en la realització d’un consum turístic que contribuïsca a la sostenibilitat de l’activitat turística”, hi ha afegit Colomer.

D’altra banda, ha insistit que l’objectiu és “implicar empreses, entitats i destinacions turístiques en la sensibilització en aquesta matèria i involucrar el visitant perquè visca l’experiència turística des del respecte a la Comunitat Valenciana, al seu medi ambient, la seua cultura i la seua gent”.

El president de Turisme ha posat l’accent que aquesta nova campanya pretén que “l’activitat turística puga continuar evolucionant de manera responsable reduint-ne la petjada, amb missatges en els quals es faça copartícip el visitant de les accions que les administracions, les entitats i les empreses ja realitzen en aquesta tasca”.

A més, ha argumentat que es pretén animar tots aquests actors a “fomentar i incidir en actuacions que permeten un creixement sostenible i responsable en la nostra destinació”. Colomer s’ha mostrat així, una vegada més, partidari de “reorientar i intensificar aquests valors humans a partir dels quals es construeix la indústria turística que volem”.

A la reunió han assistit també el director general de Turisme, Herick Campos; representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), associacions turístiques empresarials, sindicats i universitats, així com l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu).

Codi Ètic del Turisme Valencià

El Comité d’Ètica també ha valorat els resultats del diagnòstic de situació de la implantació del Codi Ètic del Turisme Valencià, en el qual s’han avaluat les prop de dues mil empreses adherides per a identificar les bones pràctiques del sector i estimar el grau de compliment.

Segons ha detallat Colomer, “després d’aquesta primera aproximació, hem detectat que va creixent l’afecció pels valors de la sostenibilitat, de la formació, l’economia circular i el tractament de residus, entre altres”. Tot això alineat, a més, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i amb l’estratègia i el model turístic de Turisme.

Cal recordar que el Codi Ètic del Turisme Valencià (CETV) va ser aprovat en l’última reunió del Comité i en l’actualitat en formen part prop de 1.900 empreses.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones del SA de Turisme, Francesc Colomer